Συνεχίζεται το δράμα μεταξύ CLG και Doublelift…

 

 

Σε post στο Reddit στο οποίο ένας fan της CLG αναρωτιόταν γιατί η συνεργασία μεταξύ των Peng “Doublelift” Yiliang και Counter Logic Gaming δεν έληξε με τον ίδιο τρόπο με αυτή των Jason “Wildturtle” Tran και Team SoloMid, ο ιδιοκτήτης της GLG George “HotshotGG” Georgalidis έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά της μαινόμενης κόντρας που σιγοκαίει από τη 1 Νοεμβρίου!

Με αυτό το πολύ όμορφο video η TSM λέει αντίο στο AD Carry που έμεινε μαζί της για σχεδόν 3 χρόνια, πάντα χαμογελαστός, στις επιτυχίες και τις αποτυχίες. Ωστόσο, όπως όλοι γνωρίζουμε, η διακοπή της συνεργασίας μεταξύ Doublelift και CLG δεν έγινε σε τόσο καλό κλίμα, με τον πρώτο να πετά στα σκουπίδια τη φανέλα της παλιάς του ομάδας, φορώντας πανηγυρικά αυτή των “αιωνίων” αντιπάλων τους.

 

 

Τις πρώτες ώρες της σοκαριστικής για τους fans μεταγραφής, οι δύο πλευρές έκαναν δηλώσεις που μας έδωσαν να καταλάβουμε πως εδώ και καιρό υπήρχε μία κόντρα μεταξύ του Doublelift και του μετώπου διοίκησης-υπόλοιπων παικτών. Ενώ νομίζαμε πως η σχέση μεταξύ του DL και του επί χρόνια συνοδοιπόρου του στο bot lane Zaqueri “Aphromoo” Black ήταν αδερφική, ο Doublelift έσπευσε να μας ενημερώσει πως οι δύο δεν είναι πια φίλοι, προς έκπληξη του δεύτερου.

Ο Aphro, για να ξεκαθαρίσει το κλίμα, έκανε ένα σύντομο stream με σκοπό να απαντήσει σε ερωτήσεις. Οι απαντήσεις όμως που έδωσε μας άφησαν έκπληκτους. Ενδεικτικά, είπε πως ο Doublelift επηρέαζε αρνητικά όλη την ομάδα εδώ και καιρό και πως η κατάσταση είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο έτσι ώστε ο ίδιος (Aphromoo) να δώσει τελεσίγραφο στη διεύθυνση, “ή εγώ ή αυτός“, κι όλοι γνωρίζουμε την κατάληξη της ιστορίας. Υποστήριξε, ωστόσο, πως ακόμα τον θεωρεί φίλο του εκτός δουλείας. Στο πρώτο stream του μετά τη “μετακόμιση” του, ο Doublelift επικαλέστηκε τη φορτισμένη συναισθηματική του κατάσταση και δήλωσε πως κι εκείνος τον θεωρεί φίλο του.

 

 

Η κόντρα όμως δεν έληξε εδώ, καθώς υπήρξαν αντικρουόμενες δηλώσεις για τον τρόπο που έλαβε χώρα η μεταγραφή. Ο μεν DL υποστήριξε πως η απόφαση για διαγραφή του από το ρόστερ του ανακοινώθηκε στα 2 τα ξημερώματα, χωρίς προειδοποίηση. Ωστόσο ο CEO της CLG, Mylixia, με ένα μεγάλο post ξεκαθάρισε πως στην αρχή του split είχαν γίνει συστάσεις, ενώ η αποχώρησή του είχε συζητηθεί και μεταγενέστερα, καθώς και ότι η τελική απόφαση ανακοινώθηκε στις 7 το απόγευμα. Επίσης είπε πως βρισκόταν σε συζητήσεις με τον Andy “Reginald” Dinh, ιδιοκτήτη της TSM, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί το μέλλον του Doublelift σε άλλη ομάδα. Σίγουρα, η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.

Όλο αυτό το διάστημα, ενώ επικρατούσε μία ταραχώδης κατάσταση “he said, they said”,ο HotshotGG τήρησε στάση σιγής, προκαλώντας τη δικαιολογημένη οργή των φίλων της ομάδας, που ζητούσαν να μάθουν το γιατί και το τι θα γίνει στη μετά-DL εποχή. Η κίνηση του αυτή πλήγωσε κατά πολύ την ομάδα του επικοινωνιακά.

 

Πέρασε ένας+ μήνας από τότε..

Πέρασε ένας+ μήνας από τότε..

 

Ώσπου, σήμερα, στο εν λόγω post στο Reddit μας έδωσε κάποιες παραπάνω πληροφορίες και έδειξε διάθεση να συνεχίσει την κόντρα. Χαρακτηριστικά, είπε:

Επιτέλους, ώρα για διευκρινίσεις!

Οι δηλώσεις του Doublelift δεν υποστηρίχθηκαν από τον CEO της CLG. Αυτό που είπε ο Devin (σ.σ Mylixia) ήταν ότι ο Reginald ήρθε νομίμως σε επαφή με τη CLG, ζητώντας άδεια να μιλήσει σε όλους τους παίκτες. Αυτό είναι εντελώς σωστό, o Regi έκανε το σωστό. Η δική μου δήλωση ήταν ότι ο Doublelift προσπάθησε να κάνει πολλούς παίκτες να φύγουν μαζί του στην TSM, χωρίς εμείς να τους έχουμε προσφέρει ακόμα συμβόλαια.

Συνέχισε δίνοντας ένα σύντομο timeline των γεγονότων:

  • Ο Regi ζήτησε άδεια να μιλήσει στην ομάδα.
  • Ο Mylixia έδωσε την άδεια (Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως η σεζόν είχε μόλις τελειώσει και όλοι θέλαμε να ξεκουραστούμε λίγο, γι’ αυτό δεν είχαμε προσφέρει ακόμα νέα συμβόλαια).
  • Ο DL επιθετικά (sic) προσέγγισε μερικά άτομα της CLG για να προσχωρήσουν στην TSM
  • Εκείνοι αρνήθηκαν και εμείς ανακοινώσαμε στο Doublelift ότι δε θα ανανεώσουμε το συμβόλαιό του.
  • Η CLG προσέφερε νέα συμβόλαια στους παίκτες.

 

Ο DL ουσιαστικά βοηθούσε την TSM να απογυμνώσει το ρόστερ μας. Γι’ αυτό όταν ακούω ότι ο Doublelift παρέμεινε πιστός στη CLG δυσφορώ κάπως (I roll my eyes a bit).

Επίσης, για θέμα του video “αποχαιρετισμού”, σχολίασε με το γνωστό του ύφος:

“Προσπαθώ να φανταστώ έναν κόσμο όπου αυτό θα συνέβαινε και δεν είναι καν δυνατό. Είχαμε μια συμφωνία κατά την οποία θα χωρίζαμε με φιλικό διακανονισμό και αποδείχθηκε ότι δεν την ήθελε. Τέτοια βίντεο είναι δυνατό να γίνουν για σχεδόν οποιονδήποτε άλλο στη CLG”.

Και όταν ερωτήθηκε γιατί δεν έγινε ένα τέτοιο βίντεο για τους Eugene “Pobelter” Park και Shin “Seraph” Wu-Yeong, είπε:

“Το πιο πιθανόν είναι ο Pobelter να συμφωνούσε για ένα τέτοιο βίντεο, αλλά εμένα δε μου φαίνεται να ταιριάζει με την κατάσταση. Όσο για το Seraph, αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποίησα το «σχεδόν» XD”.

Βλέπουμε, λοιπόν, πως το σήριαλ CLG vs Doublelift καλά κρατεί και δύσκολα θα σταματήσει. Καλό θα ήταν, για τη φήμη και των δύο πλευρών, να φερθούν επιτέλους επαγγελματικά και να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση με επίσημες δηλώσεις και όχι με επικοινωνιακά κόλπα. Δεν αρμόζει ούτε σε έναν ιστορικό οργανισμό όπως η CLG, ούτε σε έναν παίκτη της κλάσης του Doublelift να συμπεριφέρονται σαν χωρισμένοι έφηβοι για μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία των eSports.

 

tsm doublelift

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε