Συνέντευξη με την Ιταλίδα Sweet Angel!

Η Sweet Angel, ή αλλιώς Gloria, είναι μία cosplayer από την Ιταλία! Ξεκίνησε να κάνει cosplay το 2008 και από τότε συνέχισε δυναμικά. Δε συμμετάσχει πάρα πολύ σε διαγωνισμούς, όπως λέει η ίδια στη σελίδα της, ωστόσο οργανώνει μεγάλα cosplay groups. Βοηθάει πάρα πολύ όσους έχουν ερωτήσεις για cosplay και ανεβάζει πολλά tutorials στη σελίδα της. Επίσης, οργανώνει workshops. Προσωπικά, την είχα αγαπήσει από όταν είδα τη Yuna της από το Final Fantasy X και έκτοτε την ακολουθώ. Χαίρομαι πάρα πολύ που είχα την ευκαιρία να της πάρω συνέντευξη! Πάμε να τη γνωρίσουμε καλύτερα!

 

Lethiel: Γεια σου Sweet Angel! Πες μας μερικά πράγματα για τον εαυτό σου!

Sweet Angel: Γεια, το όνομά μου είναι Gloria και είμαι μία Ιταλίδα cosplayer! Φτιάχνω τα κουστούμια μου μόνη μου και διοργανώνω cosplay εκδηλώσεις στη χώρα μου με την ομάδα μου CosTrive. Έχω πτυχίο Βιομηχανικής Βιοτεχνολογίας και αγαπώ την επιστήμη. Αυτή τη στιγμή παρακολουθώ ένα μάθημα για διοργανώσεις εκδηλώσεων.

 

Lethiel: Πόσα χρόνια κάνεις cosplay και πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με αυτό;

Sweet Angel: Το πρώτο μου cosplay ήταν η Tifa από το FFVII το Νοέμβριο του 2008 και παρευρέθηκα στην πρώτη μου εκδήλωση το 2009. Ξεκίνησα επειδή αγαπούσα το Final Fantasy και στο άσχετο ανακάλυψα τι είναι το cosplay κοιτώντας guides του παιχνιδιού.

YunaBerserker_PH-LeonardoBigliazzi
Yuna Berseker από Final Fantasy X-2
Photo από Leonardo Bigliazzi

Lethiel: Γιατί κάνεις cosplay;

Sweet Angel: Για να το πω απλά, επειδή είναι ένα τέλειο χόμπι, επειδή μπορώ να μάθω νέα πράγματα, επειδή μπορώ να γνωρίσω υπέροχους ανθρώπους και επίσης βοηθάει την αυτοεκτίμηση.

 

Lethiel: Τι τύπο χαρακτήρων συνήθως κάνεις cosplay (πχ κακούς, μοιραίες γυναίκες κτλ);

Sweet Angel: Γενικώς, μου αρέσουν τα “tsundere” κορίτσια ή οι δυνατές γυναίκες (με μεγάλα όπλα, αν είναι δυνατόν). Δεν είναι βέβαια κανόνας, αλλά γενικώς έχω κλίση προς αυτούς τους τύπους.

 

Ignis_PH-EdoardoRossiIgnis από Jingai Makyō
Photo από  Edoardo Rossi

Lethiel: Πώς διαλέγεις τους χαρακτήρες που κάνεις cosplay;

Sweet Angel: Εξαρτάται. Μπορεί να διαλέξω έναν χαρακτήρα για την προσωπικότητά του, επειδή μου άρεσε όταν ήμουν μικρή, ή επειδή έχει συγκεκριμένο σχέδιο (αυτό συμβαίνει συνήθως με σχέδια, φιγούρες ή χαρακτήρες που δεν έχουν «ιστορία»). Μερικές φορές, κάνω κάποιο χαρακτήρα ώστε να είμαι με το γκρουπ των φίλων μου, ακόμη και αν δεν είναι ο αγαπημένος μου χαρακτήρας.

 

Lethiel: Είναι το cosplay ένα χόμπι που βλέπεις τον εαυτό σου να κάνει σε 10 χρόνια από τώρα;

Sweet Angel: Κάνω cosplay εδώ και οχτώ χρόνια και ακόμη μου αρέσει! Ποιος ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον!

 

Alleyne_PH-ScottArtAlleyne από Queen’s Blade
Photo από Christian Scott Art

Lethiel: Έχεις κάποιο αγαπημένο cosplayer;

Sweet Angel: Ακολουθώ πάρα πολλούς cosplayers! Άλλους για τις πανοπλίες τους, άλλους για τις ραπτικές τους ικανότητες, άλλους για το make-up που κάνουν και η λίστα συνεχίζει..!

 

Lethiel: Ποιο είναι το πιο σημαντικό μέρος του cosplay για εσένα;

Sweet Angel: Το να απολαμβάνω αυτό που κάνω! Επίσης μου αρέσει το να φτιάχνω ένα cosplay και να το φοράω είτε σε εκδήλωση είτε σε φωτογράφιση!

Kirin PH_AlessandroCasini miniKirin Armor από Monster Hunter
Photo από Alessandro Cassini Photography

Lethiel: Ποια είναι η αγαπημένη σου δουλειά ως τώρα και γιατί;

Sweet Angel: Μου άρεσε που δημιούργησα τη Rena από το Elsword, αλλά επίσης μου άρεσαν και άλλες, πιο εύκολες δουλειές όπως η Yuna με το Song Dress ή η πανοπλία της Wizard από το Diablo III.

 

Lethiel: Σου αρέσει να πηγαίνεις σε εκδηλώσεις; Αν ναι, πόσο συχνά πηγαίνεις;

Sweet Angel: Ναι φυσικά! Πηγαίνω σε εκδηλώσεις ως επισκέπτρια ή καλεσμένη….και οργανώνω και δικές μου εκδηλώσεις!

 

Rena_PH-DizZyRena από Elsword
Photo από Diz*Zyモノガタリ Photography

Lethiel: Ποιο είναι το καλύτερο μέρος μιας εκδήλωσης για εσένα;

Sweet Angel: Να είσαι με φίλους που μοιράζονται το ίδιο πάθος με εσένα, να κάνεις group cosplay, να βγαίνεις αστείες φωτογραφίες. Επίσης, μου αρέσει να οργανώνω cosplay groups για να συμμετάσχουμε σε διαγωνισμούς.

 

Lethiel: Διάφορες εκδηλώσεις σε καλούν κάθε χρόνο λόγω της δουλειάς σου. Μοιράσου μαζί μας την εμπειρία σου πάνω σε αυτό.

Sweet Angel: Υπάρχουν διαφόρων ειδών εκδηλώσεις και κάθε χώρα έχει τις ιδιαιτερότητές της. Η αγαπημένη μου εκδήλωση εκτός Ιταλίας ήταν το Animux 2015 στη Γερμανία. Ήταν πολύ καλά οργανωμένο και περιποιήθηκαν με προσοχή τους καλεσμένους cosplayers. 🙂

 

Ryuko PH_DizZyRyuko από Kill la Kill!
Photo από Diz*Zyモノガタリ Photography

Lethiel: Ποια είναι τα σχέδιά σου για τα επόμενα cosplays σου;

Sweet Angel: Αυτή τη στιγμή ψάχνω υλικά και υφάσματα για πάνω από ένα κουστούμια. Ένα σίγουρο σχέδιο που έχω είναι η Thief Rikku από το FFX2 και κάτι νέο από το Elsword.

 

Lethiel: Σε ποιες εκδηλώσεις σχεδιάζεις να παρευρεθείς;

Sweet Angel: Η επόμενη εκδήλωση είναι η Torino Comics στα μέσα του Απριλίου, όπου είμαι καλεσμένη cosplayer και κριτής του cosplay διαγωνισμού. Η επόμενη, είναι μία «δική» μου ονόματι La Spezia Comics and Games.

 

 

Ευχαριστώ πολύ τη Sweet Angel  για το χρόνο που αφιέρωσε στη συνέντευξή μας. Οι φωτογραφίες εδώ είναι ένα δείγμα μόνο της δουλειάς της! Μπορείτε να βρείτε παραπάνω για τη δουλειά της στους παρακάτω συνδέσμους:

Facebook
SweetAngelCosplay.Com
StoreEnvy
DeviantART
WorldCosplay
Instagram
Twitter
Cover photos από: Leonardo Foto, Luca Tonet, Steam-Up, Stefano Flego

Wizard_PH-MarcoDeRizzo

Wizard από Diablo III
Photo από Marco De Rizzo

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε