Στρατός ΗΠΑ : Έφοδος σε Overwatch και Apex Legends

Φαίνεται πως ο χώρος των Esports πρόκειται να γευθεί μια ισχυρή δόση Δημοκρατίας, καθώς η ομάδα του στρατού της ΗΠΑ, U.S. Army Esports, βγάζει εκρηκτικά plays!


Στο παρακάτω βίντεο, το οποίο διέρρευσε από τον λογαριασμό της ομάδας του Στρατού των ΗΠΑ στο twitter, οι παίχτες Czarcas7ic και MageOW αποδεικνύουν ότι μπορούν να σταθούν άξιοι αντίπαλοι στο οργανωμένο ladder του Overwatch, βγάζοντας εντυπωσιακά combo με D.va και Symmetra.

Καθώς οι αμυνόμενοι αντίπαλοι είχαν σημάνει οπισθοχώρηση ολοταχώς προς το πρώτο payload checkpoint του Blizzard World, o Czarcas7ic ενεργοποιεί την βόμβα της D.Va του και στην συνέχεια, αμέσως πριν την πυροκρότηση, ο MageOW την στέλνει στην “οπισθοφυλακή” του εχθρικού τάγματος, με το teleporter της Symmetra του σημαίνοντας quadruple kill!

Ταυτόχρονα, η ομάδα κατέβασε και, κυρίως, παρουσίασε το Apex squad της στο event PAXWest που πραγματοποιήθηκε στο Seattle, Washington, παίζοντας στο ίδιο map με τους παρευρισκόμενους του PaxArena. Ενώ στην συνέχεια, οι συμμετέχοντες παίξανε με τους pro Call Of Duty παίχτες του στρατού των ΗΠΑ.

Η συμμετοχή της U.S Army Esports στο PAX είχε 16 θέσεις, για τις οποίες δήλωσαν συμμετοχή 8.000 Αμερικανοί Στρατιώτες!

https://www.twitch.tv/paxarena/clip/ObliqueSecretiveFishDuDudu

Πως όμως ο Στρατός των ΗΠΑ κατέληξε να ασχολείται και με τα Esports?

‘Όλα ξεκίνησαν το 2008, όταν ο Αμερικάνικος Στρατός αποφάσισε να αναπτύξει κέντρα ψυχαγωγίας για τις μονάδες του,τα καλούμενα Warrior Zones. Οι δραστηριότητες μέσα σε αυτά, καθορίστηκαν βάσει των προτιμήσεων των “focus groups”, τα οποία-αν μη τι άλλο- αποτελούσαν οι τα “στραβάδια”. Φυσικά, τα βιντεοπαιχνίδια ήταν στην κορυφή της λίστας!

Πλέον ο Αμερικάνικος Στρατός κατέχει ενεργή παρουσία στον χώρο των Esports, διαθέτοντας Ειδικές Μονάδες Κρούσης, δηλαδή κανονικότατες ομάδες Esports στο League of Legends, World of Warcraft, CSGO και Rainbow 6 Siege. Ενώ, με αυτόν τον τρόπο και μεσώ συμμετοχής σε gaming events όπως το PAX West, φαίνεται να προσπαθεί να προσελκύσει “φρέσκο αίμα“, δελεάζοντας τον Αμερικανό πολίτη να καταταγεί και να υπηρετήσει την Πατρίδα, παίζοντας το αγαπημένο του βιντεοπαιχνίδι!

“Υπάρχει τόσος κόσμος που δεν γνωρίζει σχετικά με τον Στρατό και τι κάνει ο Στρατός και τι θα μπορούσε ο Στρατός να προσφέρει, οπότε αυτή είναι μια εκδήλωση που θα μπορούσε να ξεκινήσει μια συζήτηση”. Δήλωσε σε ρεπορτάζ σχετικά με το PAX West ο Major General Frank Muth, διοικητής του τάγματος Στρατολόγησης.

Καιρός λοιπόν να περιμένουμε αλλαγές και στον Ελληνικό Στρατό! Ίσως κάποια από τις επόμενες ΕΣΟ, να έχει την τύχη να “λιώνει” σε καποιο αντίστοιχο Warrior Zone. Ίσως, να έχουμε Ειδικές Δυνάμεις στα Esports κάποτε! Ίσως, να βγει κάτι τύπου ” προκυρηξούλα” για “μονιμάδες” σε θέση AD carry, και “βισματίες” Healsl*t Mercy Mains! Το μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε όλοι είναι οι πόλεμοι να παραμείνουν πίσω από τις οθόνες μας– χωρίς να πατάμε μεγάλα κόκκινα κουμπιά!. Γιατί όχι WASD λοιπόν?

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε