Στη συγχρηματοδότηση της Gamelynx προχώρησε η Riot

Επένδυση με νόημα από την Riot, καθώς η αμερικάνικη εταιρεία ανακοίνωσε πως προχώρησε στη χρηματοδότηση της Gamelynx. Η ανεξάρτητη αυτή εταιρεία ξεκινάει το δικό της ταξίδι στο competitive gaming, με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου, multiplayer mobile game. Στόχος της κίνησης αυτής δεν είναι άλλος από τη στήριξη και εκμετάλλευση του νέου παιχνιδιού που ετοιμάζει η Gamelynx.

Στα επιχειρηματικά, κανόνα προς το δρόμο της επιτυχίας αποτελεί η επένδυση και το ρίσκο αυτής. Τον κανόνα αυτόν φαίνεται πως ακολουθούν στη Riot, καθώς αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά το έργο της Gamelynx. Η συγκεκριμένη-ανεξάρτητη-εταιρεία, της οποίας ηγείται ο ΕλληνοΚαναδός Alexander Mystakidis, ετοιμάζει κάτι νέο για τον χώρο του mobile gaming. Όπως αναφέραμε και παραπάνω, σκοπός τους είναι η ανάπτυξη ενός multiplayer τίτλου που θα «κάνει αίσθηση» στο gaming κοινό.

Ας δούμε λίγες περισσότερες πληροφορίες για το παρασκήνιο του funding αυτού. Το «ύψος» του λοιπόν, φτάνει τα 1,2 εκατομμύρια δολάρια! Βέβαια, στη χρηματοδότηση δεν παίζει …μπάλα μόνο η εταιρεία της California, αλλά κι άλλες εταιρείες. Πάρτε χαρτί, μολύβι και σημειώστε: Y Combinator, Skycatcher Fund, M Ventures, Everblue E Sports Ventures, Three Leaf Ventures, Lyle Fong, Lithium Technologies και η Gamers.Com . Όπως καταλαβαίνετε, η ύπαρξη πολλών και μεγάλων ονομάτων, σημαίνει πως βλέπουν κάτι ενδιαφέρον να κρύβεται στo project της Gamelynx!

Απ’ ό,τι γνωρίζουμε, περισσότερες πληροφορίες για το παιχνίδι θα ανακοινωθούν μέσα στη χρονιά. Πάντως, οι περισσότεροι εκ των competitive τίτλων για κινητό, με εξαίρεση το Clash Royale, εμπνέονται από τα MOBA που κυκλοφορούν για PCs. Ο Mistakidis, υποστηρίζει πως το project του έχει συγκεκριμένους στόχους: «Θέλουμε να παρέχουμε ένα multiplayer παιχνίδι με ελαφριά χρήση δεδομένων σε κινητά που μπορούν να αποδώσουν. Θα κάνουμε ένα …πάντρεμα μεταξύ τεχνολογίας και εφαρμοσμένης ψυχολογίας, ώστε να παρέχουμε μια νέα εμπειρία στους gamers».

Ακόμη, ο ΕλληνοΚαναδός, με email που απέστειλε στην Gamesbeat, τοποθετήθηκε και για το όλο funding:

«Η γραμμή μεταξύ PC και mobile gaming συνεχίζει να ‘θολώνει’. Όμως, η δυνατότητα μεταφοράς και χρησιμοποίησης της συσκευής σου από οπουδήποτε, δίνει άλλες δυνατότητες. Μέσα από αυτά δημιουργείται έντονη επιθυμία για λιγότερα από τα ίδια. Πολλοί μιλάνε για πρωτοπορία, αλλά δεν υπάρχει καμία ουσιαστική αλλαγή στους τίτλους που δημιουργούν. Όλα είναι φαύλος κύκλος, που θυμίζουν τα κλασσικά παιχνίδια που μπορείς να παίξεις σε κονσόλα ή PC».

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio