Στα $50 δις αναμένεται να φτάσουν ως το 2022, τα έσοδα από Loot Boxes/skins

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε το Juniper Research, αναμένεται τα έσοδα από τα loot boxes και το skins gambling, να φτάσουν τα $50 δις ως το 2022. Αριθμός σαφώς μεγαλύτερος από τα $30 δις που έφτασε την προηγούμενη χρονιά.

 

 

Τα loot boxes, είναι in-game packs τα οποία περιέχουν διαφορετικά αντικείμενα, ενώ τα skins είναι in-game cosmetics, τα οποία τα χρησιμοποιεί ο παίχτης είτε σε χαρακτήρα είτε σε όπλο.

 

Τα Skins μπορεί να τα αποκτήσει κάποιος είτε παίζοντας είτε μέσω των loot boxes. Η αξία τους καθορίζεται από το πόσο σπάνια και πόσο δημοφιλή είναι στην εκάστοτε gaming κοινότητα. Σε κάποια παιχνίδια, τα skins μπορούν να ανταλλαχτούν για αληθινά χρήματα μέσω του Marketplace του Steam. Αξίζει να αναφερθεί, ότι η πλατφόρμα έχει Παγκοσμίως πάνω από 125 εγγεγραμμένους χρήστες. 

 

 

Πριν λίγους μήνες το Steam, προσπάθησε να μειώσει τις ανησυχίες σχετικά με το gambling των skins. Αυτό προέκυψε από το γεγονός πως για αρκετά χρόνια 3rd party websites, επέτρεπαν στους χρήστες, να στοιχηματίσουν in-game skins για αληθινά χρήματα. Τα μέτρα που πάρθηκαν ήταν να κλείσουν κάποιες ιστοσελίδες και να ασχοληθεί η Valve με τους κανονισμούς της πλατφόρμας της.

Με την άνοδο των eSports και τους κανονισμούς που δημιουργούνται καθημερινά, μπορεί στο μέλλον να δούμε να σταθεροποιείται η ανάπτυξη στον συγκεκριμένο τομέα, όπως και να έχει όμως το Steam θα έχει ως φαίνεται το μεγαλύτερο μερίδιο εσόδων.

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio