Στα δικαστήρια πάει η Bluehole την Epic Games για τις ομοιότητες των PUBG/Fortnite

Φαίνεται πως τα αίματα έχουν ανάψει για τα καλά μεταξύ των υπεύθυνων που κρύβονται πίσω από το PUBG και το Fortnite, καθώς το νομικό τμήμα της Bluehole κατέθεσε μήνυση στην Epic Games σχετικά με τις ομοιότητες που παρουσιάζουν οι δύο τίτλοι.

 

Σύμφωνα με δήλωση που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα από τα κεντρικά του PUBG, η εταιρεία κατέθεσε μήνυση σχετική με τα copyrights, στο Seoul Central District Court εναντίον της Epic Games Korea.

«Έχουμε κάνει αυτή την κίνηση προκειμένου να προστατέψουμε τα copyrights μας από τον Ιανουάριο» ανέφερε ο υπεύθυνος της εταιρείας.

Με την κυκλοφορία του Battle Royale mode στο Fortnite τον περασμένο Ιούλιο, να σημειώνει μεγάλη επιτυχία, το PUBG το οποίο είχε κυκλοφορήσει νωρίτερα και είχε σαρώσει στην παγκόσμια αγορά, άρχισε να απειλείται.  

Όταν έγινε το πρώτο Launch του Fortnite, το παιχνίδι είχε μόνο το «Save the World» mode, στο οποίο οι παίχτες έχτιζαν τοίχους και τους υπερασπιζόντουσαν. Όμως όταν η Epic Games, πρόσθεσε ως free-to-play το «Battle Royale» δημιούργησε σύγκρουση με την Bluehole και παραβίασε την συμφωνία την οποία είχαν κάνει οι δύο εταιρείες, καθώς είχαν συνεργαστεί για την δημιουργία του PUBG. Εκείνη την περίοδο, αρκετός κόσμος είχε προσέξει τις ομοιότητες κι όταν είχαν ρωτήσει την Bluehole, ποια είναι η γνώμη της επί του θέματος, είχε δηλώσει πως κάνει έρευνα καθώς έχει προσέξει ομοιότητες σε core elements και UI, ανάμεσα στους δύο τίτλους.

Η Bluehole, που εδρεύει στην Κορέα κυκλοφόρησε τον Μάρτιο σε early access στο steam το PUBG. Από την ημέρα της κυκλοφορίας του στο Steam, πούλησε πάνω από 40 εκατομμύρια αντίτυπα μέχρι τον Απρίλιο και πάνω από 4 εκατομμύρια στην έκδοση για την κονσόλα, η οποία κυκλοφόρησε τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ η έκδοση για κινητά κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό.

Από την άλλη πλευρά, η Epic Games, ετοιμάζεται να μπει στην αγορά της Κορέας με την βοήθεια της Neowiz Games, καθώς υπέγραψαν τον Ιανουάριο συμφωνία για το συγκεκριμένο θέμα.

Μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί το θέμα όταν η υπόθεση εκδικαστεί. Γεγονός πάντως είναι πως και οι δύο τίτλοι σημειώνουν μεγάλη επιτυχία και έχουν φέρει το battle royale mode, στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των gamers ανά τον κόσμο.

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Community Manager of Teamingame.gr

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio