Στα ίδια επίπεδα τα έσοδα του gaming με αυτά του αθλητισμού για το 2017

Σύμφωνα με την φίρμα πληροφοριών της παγκόσμιας αγοράς Newzoo, τα έσοδα του gaming για το 2017 ισοδυναμούν με αυτά του κλάδου των αθλητικών εταιριών και αθλημάτων γενικότερα, φτάνοντας τα 149 δις δολλάρια.

 

Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια μελέτη, οι πωλήσεις λογισμικού και μόνο αναμένεται να φτάσουν τα 143 δις μέχρι το 2020.

 

Συμπεριλαμβανομένων των εσόδων hardware και άλλων περιφερειακών για PC , η «βιομηχανία» του gaming φτάνει ακόμα και τις καλύτερες εκτιμήσεις για την αντίστοιχη «βιομηχανία» του αθλητισμού. Η Newzoo εκτιμά μάλιστα οτι το gaming θα κερδίσει έδαφος συγκεντρώνοντας από 1.5 εως 2.4 δις παραπάνω μέχρι το 2020, ξεπερνώντας έτσι τον αθλητισμό.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί οτι σύμφωνα με την αναφορά της Newzoo, «τα επόμενα δυο χρόνια θα είναι πολύ σημαντικά για το πόσο γρήγορα θα εξελιχθεί η βιομηχανία του gaming σε μια αγορά πολλών δισεκατομμυρίων. Παράγοντες που θα κρίνουν την εξέλιξη αυτή είναι, μεταξύ άλλων, τα τοπικά πρωταθλήματα esports, τα έσοδα των ομάδων esports, η εφαρμογή περιορισμών σε games απο χώρες (βλέπε Βέλγιο-loot boxes), ο ανταγωνισμός και τυχόν νέες πλατφόρμες gaming, καθώς και ο αντίκτυπος που θα έχει η βιομηχανία του gaming στα παραδοσιακά μέσα όπως ψυχαγωγία, τηλεπικοινωνίες και αθλητικές εταιρίες«.

Επιπλέον οι προβλέψεις για την αγορά λογισμικού για τις κινητές συσκευές (pads, κινητά τηλέφωνα κλπ) είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές, με προβλέψεις απο 46.1 δις δολλάρια εως και 50 δις δολλάρια, ενώ οι κονσόλες αναμένονται να κυμανθούν σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτά που είχαν εκτιμηθεί αρχικά, στα 33.3 δις. Παρόλαυτα, παραμένουν «δυνατές» με ετήσια ανάπτυξη 3.7% .

Τέλος, να αναφέρουμε ότι η βιομηχανία του gaming συνολικά, έχει ξεπεράσει πάρα πολύ την βιομηχανία των ταινιών, αποφέροντας περισσότερα από τα τριπλάσια έσοδα από 38,6 δις που σημειώθηκαν από πωλήσεις εισητηρίων ταινιών το 2016 από την Motion Picture Association of America. Χαράς ευαγγέλιο λοιπόν για τους gamers, μιας και η άνοδος της βιομηχανίας του gaming είναι πολύ ευνοϊκή για την αγαπημένη μας ενασχόληση, το gaming!

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Είναι 25, παίζει games από την εποχή του πρώτου (ασπρόμαυρου) Nintendo GameBoy, και θα συνεχίσει να παίζει μεχρι τα... 125 του. Φοράει μαύρα (κυρίως) και στην προηγούμενη του ζωή ήταν πειρατής ή ιππότης. Λατρεύει τα strategy και roleplaying games, και δεν μπορεί να παίξει κανένα multiplayer παιχνιδι μόνος, χωρίς παρέα.

SHARE THE LOVE

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio