Σε Early Access το Stationeers, το νέο παιχνίδι του δημιουργού του DayZ

Ο Dean Hall, μετά την αποχώρηση του απο την Bohemia Interactive και το survival τίτλο DayZ , έχει ιδρύσει το δικό του studio, την RocketWerkz. Εκεί λοιπόν, εργάζεται, μεταξύ άλλων και στο Stationeers, ένα constrution-management game, όπου ο παίκτης αναλαμβάνει να δημιουργήσει και να διαχειριστεί τον δικό του διαστημικό σταθμό. Μπορούμε να πούμε οτι είναι κάτι μεταξύ Space Engineers και Prison Architect.

Το Stationeers λοιπόν είναι σε Early Access, και περιμένει τους hardcore φίλους του διαστήματος όσο και των management games αυτού του είδους να το ανακαλύψουν.

Γιατί αποκλειστικά τους hardcore όμως; Σύμφωνα με τον ίδιο τον Dean Hall, “το Stationeers είναι ένα περίπλοκο παιχνίδι με πολλούς, συνθετους μηχανισμούς και συστήματα και απευθύνεται σε παίκτες που θέλουν να διαχειριστούν τέτοια συστήματα. Αν δεν είστε σκληροπυρινικός, το Stationeers δεν είναι για εσάς“. Η RocketWerkz αποφάσισε να στραφεί στο Stationeers, μετά την εγκατάλειψη του προηγούμενου project της του Ion, ενός υπερβολικά φιλόδοξου space simulation game. Έτσι αντλώντας έμπνευση από το SpaceStation 13, ένα browser roleplaying game, που υπάρχει πάρα πολλά χρόνια στο Internet και βάζει τον παίκτη στον ρόλο ενός εργαζόμενου σε διαστημικό σταθμό (από υπάλληλος ασφαλείας έως και καθαριστής), δημιούργησε το Stationeers, ένα παιχνίδι όπου ο παίκτης δεν έχει να κάνει μόνο με την κατασκευή του διαστημικού του σταθμού αλλά και με την λειτουργικότητα του καθώς και με συστήματα όπως οξυγόνο, πίεση, βαρύτητα και πολλά πολλά ακόμα. Μπορείτε να πάρετε μια γεύση για όλα αυτά απο το τελευταίο livestream:Φυσικά υπάρχει και multiplayer όπου οι παίκτες μπορούν να συνεργαστούν για να κατασκευάσουν τον διαστημικό τους σταθμό και να τον διαχειριστούν στην συνέχεια. Κάτι που σίγουρα ακούγεται πολύ ωραίο, καθώς θεωρητικά κάθε άτομο μπορεί να αναλάβει και να ασχολείται με ένα συγκεκριμένο τομέα (πχ κατασκευή και διαχείρηση ζωτικών συστημάτων, διαχείρηση πόρων απο αστεροειδής κλπ) κάνοντας έτσι το παιχνίδι περισσότερο βατό.

*Το Stationeers, είναι σε Early Access στο Steam στην τιμή των 22,99 ευρώ (με έκπτωση 10% μεχρι 19 Δεκέμβρη)

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε