Σε σκάνδαλο φαρμάκου πρώην ιδιοκτήτης ομάδας LOL

Ο Martin “Cerebral” Shkreli ήταν ο ιδιοκτήτης της Team Odyssey, η οποία πριν λίγο καιρό συγχωνεύτηκε με την Team Imagine. Μετά την συγχώνευση αυτή η Imagine, κατάφερε να φτάσει μέχρι τα play-offs του Summer Split στο NA LCS.

Ενώ τα αποτελέσματα της ομάδας σχετικά με την βελτίωση και την πρόοδο της ήταν ενθαρρυντικά, ο Shkreli, απέκτησε τα δικαιώματα του φαρμάκου Daraprim, που χρησιμοποιείται εδώ και 60 χρόνια για την αντιμετώπιση ασθενειών όπως η ελονοσία και η τοξοπλάσμωση. Σε μια νύχτα η τιμή της ταμπλέτας από $13.50 πήγε στην εξωφρενική τιμή των $750!

Η κίνηση αυτή,όπως ήταν φυσικό προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις με εφημερίδες όπως οι New York Times και η Forbes να ασκούν σκληρή κριτική στον Shkreli. Ακόμη και στα Social Media,πολλοί από το community του League of Legends, έθεσαν ως θέμα το κατά πόσο πρέπει να προβεί η Riot σε έρευνα σχετικά με τον Martin και για το πόσο κατάλληλος είναι να εμπλέκεται με μία ομάδα,μιας και η εταιρεία έχει κάποιους κανονισμούς,σχετικά με την δεοντολογία και την ηθική των ανθρώπων που μπλέκονται τόσο στο παιχνίδι της όσο και στο LCS.

Ο Shkreli,έδωσε μια συνέντευξη στο Bloomberg που προσπαθούσε να δικαιολογήσει την στάση του,λέγοντας ότι η αύξηση αυτή είναι απαραίτητη προκειμένου η εταιρεία να βγάλει κέρδη κι έτσι να μπορέσει να χρηματοδοτήσει νέες έρευνες για τις εναλλακτικές θεραπείες.Ενώ όταν ρωτήθηκε τι θα γίει με τους ανθρώπους που αδυνατούν να πληρώσουν το φάρμακο,δήλωσε ότι όταν κάποιος δεν μπορεί η εταιρεία να του το στέλνει δωρεάν έπειτα από συνεννόηση με την ασφαλιστική του ασθενή. (Fuck Logic το λέω εγώ αυτό)

Πριν λίγη ώρα η εταιρεία Turing Pharmaceuticals δήλωσε ότι θα ρυθμιστεί η τιμή για να μην είναι τόσο υψηλή. Όπως εξήγησε ο Shkreli που είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στο ABC World News Tonight,η τιμή τελικά θα μειωθεί σε σημείο που να έχει και η εταιρεία κέρδη αλλά και οι ασθενείς να μπορούν να το προμηθευτούν πιο εύκολα..

Σίγουρα πάντως,όλη η Αμερική βλέπει πλέον τον Shkreli με άλλο μάτι και δε ξέρουμε τι θα κάνει γι’αυτό.

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Community Manager of Teamingame.gr