Πως ένας παίκτης του Counter Strike κορόιδεψε πάνω από 3000 cheaters

author image από Katri | More | 0 Comments | 03 Φεβ 2016

 

Πανικός δημιουργήθηκε στο Counter Strike όταν ένας παίκτης με το όνομα AndroidL κατάφερε να ban-άρει πάνω από 3000 accounts παικτών που χρησιμοποιούσαν cheats, αφού πόσταρε ψεύτικα hacks για το παιχνίδι.

Τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα διάσημο παίκτες να χρησιμοποιούν cheats σε FPS παιχνίδια ώστε να μην χρειάζεται να κουραστούν για τη νίκη, αλλά μερικές φορές την πατάνε από εκεί που δεν το περιμένουν. Έτσι και με την περίπτωση του AndroidL, ο οποίος δημιούργησε δωρεάν downloadable hacks τα οποία διαφήμισε σε διάφορες σελίδες, όπως το aimbot, το bunnyhop και το wallhacks για παίκτες που θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν στο γνωστό FPS παιχνίδι της Valve, Counter Strike.

Τα συγκεκριμένα hacks έδιναν στον χρήστη τη δυνατότητα να έχει infinite ammo και health αλλά και διαφορετικές πλευρές “καμπερώματος”, τις οποίες δεν μπορούσες να έχεις κανονικά στο παιχνίδι. Κάπως έτσι:

 

Counter Strike

 

Αυτό που δεν ήξεραν όμως οι ανυποψίαστοι cheaters είναι πως ο AndroidL δεν είχε επεξεργαστεί τις παραμέτρους που δεν θα οδηγούσαν σε ban του account μεσώ του Valve Anti-Cheat (VAC). Έτσι όλοι όσοι χωρίς να σκεφτούν τις επιπτώσεις το κατέβασαν, όχι μόνο προς έκπληξη τους είδαν ότι το cheat δεν δουλεύει σωστά, αλλά έχασαν και το acoount τους. Όπως αναφέρει ο AndroidL:

Things like health/ammo are all server side, so editing them client side won’t actually do anything, but it will let VAC know you’re trying to change them and they will ban you for this.”

Ο συγκεκριμενος παίκτης δημιούργησε 3 συνολικά cheats τις τελευταίες 2 βδομάδες. Τα δυο πρώτα δούλευαν με “χρονόμετρο” και έκαναν trigger το VAC Ban σε συγκεκριμένη ώρα ενώ το τρίτο ενεργοποιούσε το ban αμέσως μόλις ο παίκτης έμπαινε σε παιχνίδι.

Τα cheats του AndroidL κατεβάστηκαν 5500 φορές (3500 φορές μόνο το τρίτο cheat) κατά τη διάρκεια αυτόν των βδομάδων μπαίνοντας στο νούμερο 1 των πιο διάσημων hack στα forum του Counter Strike.

To subReddit του Counter Strike είδε κάθε άλλο πάρα αρνητικά την πράξη του AndroidL και όλο το community τον συνέχαρε που κατάφερε να φέρει έστω και για ένα μικρο διάστημα την τάξη στο αγαπημένο τους παιχνίδι.

 

Πηγή: Eurogamer

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Reviewer και Editor. Μεγάλη φαν του Binding of Isaac και γενικά των indie games. Κάποια μέρα θα ήθελε να γίνει ο Big Boss του Metal Gear Solid!