Πτώχευση κήρυξε το Fireforge Studio.

Στις 15 Ιουλίου,τρεις ημέρες μόλις, από την κυκλοφορία του παιχνιδιού Ghostbusters, το Fireforge Games studio που είναι υπεύθυνο για την δημιουργία του παιχνιδιού, κύρηξε πτώχευση.

ghostbusters 1

 

Ας τα πάρουμε με την σειρά. Το Fireforge Games studio δημιουργήθηκε στις αρχές του 2011, στην Καλιφόρνια, από έναν πρώην υπάλληλο της Blizzard, τον κύριο Tim Campbell. Από τότε έχει ακυρώσει δύο τίτλους MOBA που είχε σκοπό να δημιουργήσει. Ο ένας είχε κωδικό όνομα Zeus και επρόκειτο να κυκλοφορήσει από την Razer. Ο δεύτερος τίτλος, είχε το κωδικό όνομα Atlas και θα κυκλοφορούσε για λογαριασμό της Tencent.

*Αν θυμάστε, η Tencent είναι η εταιρεία που πριν λίγο καιρό απέκτησε την Riot Games και το παιχνίδι της, League of Legends. Ωστόσο να σημειώσουμε ότι στην Tencent επίσης ανήκει και το 37% του Fireforge.

Σύμφωνα με πληροφορίες που παρουσιάστηκαν στο Kotaku.com, το studio χρωστάει στην Tencent $11.3 εκατομμύρια, ενώ παράλληλα λίγο πριν κηρύξει πτώχευση οι υπεύθυνοι του, είχαν εμπλακεί σε δικαστική διαμάχη με την εταιρεία Min Productions,  η οποία ανήκει στον CEO της Razer, Min-Liang Tan.

Min-Liang Tan.

Όπως ισχυρίζεται ο Tan, το Fireforge studio, δεν παρέδωσε αυτά που είχε συμφωνήσει στο συμβόλαιο. Αντιθέτως χρησιμοποιήσε τα χρήματα για το project Atlas της Tencent. Σε απάντηση τους οι υπεύθυνοι του studio, ανέφεραν πως δούλεψαν πάνω στο Atlas, επειδή η Razer σταμάτησε να τους πληρώνει. Βέβαια η αγωγή του Tan, μπήκε στην αναμονή μιας και η διαδικασία για την πτώχευση του Fireforge, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

Και σαν μην έφταναν όλοι αυτοί οι μπελάδες, μια ακόμη μήνυση περιμένει το αποτέλεσμα της από το 2015. Αυτή προέρχεται από τον δικηγόρο Richard Land, που καταγγέλει ΚΑΙ αυτός, πως ενώ είχε υπογράψει συμβόλαιο $3,7 εκατομμυριών με το Fireforge για λογαριασμό των 38 studios, οι υπεύθυνοι υπαναχώρησαν και προσέλαβαν το παλιό προσωπικό των 38 studios, προκειμένου να φτιάξουν μια άλλη εκδοχή του προγράμματος Helios .

Για την ιστορία η συμφωνία μεταξύ Land και Fireforge, ήταν οι δεύτεροι να αγοράσουν το πρόγραμμα Helios, που ανήκε στα 38 studios. Τα χρήματα αυτά θα αξιοποιούνταν από τον δικηγόρο προκειμένου να ξεπληρώσει χρέη των 38 studios και να ολοκληρωθεί σωστά το κλείσιμο τους.

Όπως και να έχει, γεγονός είναι πως η πτώχευση του Fireforge, γίνεται για χρέος της τάξεως των $12 εκατομμυρίων. Η κυκλοφορία του παιχνιδιού Ghostbusters, δεν μπόρεσε να σώσει την εταιρεία.

ghostbusters 2

Αυτό που μένει να δούμε είναι ποια θα είναι η εξέλιξη της υπόθεσης, μιας και τα μέτωπα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι δικηγόροι του Studio, είναι πολλά.

 

Πληροφορίες πάρθηκαν από το Kotaku.Com

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Community Manager of Teamingame.gr