Προστατευτείτε από το Malware του Discord

author image από P-God | News | 0 Comments | 25 Οκτ 2019

Είστε χρήστης του Discord; Μάθετε εύκολα το πως να προστατευτείτε από το κακόβουλο λογισμικό που «χτύπησε» το πρόγραμμα.

Η διάσημη text chat εφαρμογή διανύει μια κακή περίοδο, καθώς έγινε στόχος κακόβουλου λογισμικού. Με όνομα «Spidey Bot» ή «BlueFace», το βλαβερό αυτό πρόγραμμα είναι ικανό να περισυλλέξει στοιχεία. Στοιχεία όπως η διεύθυνση IP, το user token της εφαρμογής, καθώς και άλλα. Δεδομένου ότι η εφαρμογή βασίζεται στις CSS, HTML και Javascript, το λογισμικό μπορεί να τροποποιήσει τους κώδικες.

Πάραυτα, μην τα «βάφετε μαύρα». Το θετικό είναι πως μπορείτε να ελέγξετε εύκολα το αν σας έχει βλάψει το malware. Και πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό; Ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες:

Αρχικά, θα ανοίξετε στο Notepad2: “%AppData%\Discord\[version]\modules\discord_modules\index.js”. Αν το αρχείο που διαβάζεται, αναγράφει: “module.exports = require(‘./discord_modules.node’);”, αυτό σημαίνει πως δεν έχει μολυνθεί.

Μετά από αυτό το βήμα, κάντε ακριβώς το ίδιο με το αρχείο που ονομάζεται: “%AppData%\Discord\[version]\modules\discord_desktop_core\index.js”, το οποίο θα πρέπει να περιέχει τη γραμμή: “module.exports = require(‘./core.asar’);”.

Πάραυτα, αν τρέξετε τον έλεγχο και βρείτε πολλές γραμμές κώδικα, τότε σημαίνει πως μάλλον έχετε μολυνθεί. Σε αυτή την περίπτωση, κάντε ένα -unistall και μετά reinstall την εφαρμογή και έπειτα, ρίξτε άλλη μια ματιά για σιγουριά.

Η επίσημη εφαρμογή εξέδωσε ανακοίνωση μέσω του Twitter, αναφέροντας ως εξής:

«Δυστυχώς, δεν είναι πολλά που μπορεί να γίνουν για να αποφύγουμε μια τέτοια κατάσταση. Όχι εμείς, αλλά οποιαδήποτε εφαρμογή. Όπως και να έχει, πρέπει πάντα να είστε προσεκτικοί όταν επιλέγετε περίεργους συνδέσμους. Ακόμη περισσότερο δε, όταν κατεβάζετε άγνωστο λογισμικό από αδιευκρίνιστες πηγές. Πράττοντας έτσι, οδηγείστε σε καταστάσεις σαν κι αυτή».

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε