Ποιός ανέδειξε τελικά το Battle Royale mode και έγινε τόσο δημοφιλές ?

Όλοι πλέον ξέρουμε λίγο-πολύ τι είναι το Battle Royale, αφού το συναντάμε όλο και σε περισσότερα παιχνίδια. Ελάχιστοι όμως γνωρίζουμε από που προήλθε αυτό το mode και χάρη σε ποιόν έφτασε τόσο ψηλά. Ένας από τους μεγάλους προγραμματιστές του H1Z1, ο Adame Clegg, έδωσε τα credits στον διάσημο streamer Lirik για την ανάδειξη του Battle Royal mode.

Κατά τη διάρκεια ενός livestream στο Twitch για το μέλλον του H1Z1, ο Clegg αφιέρωσε λίγη ώρα στον Saqib ‘LIRIK’ Zahid. Δήλωσε ότι ήταν η απόφαση του Zahid να κάνει stream το mod του PlayerUknown στο ARMA II, γεγονός που έφερε την επανάσταση του Battle Royale.

«Ο LIRIK ειλικρινά, είτε το πιστεύετε είτε όχι, ήταν αυτός που ήταν μεγάλος streamer εκείνη την περίοδο με 10 έως 13K viewers. Αυτό ήταν τεράστιος αριθμός για τότε.», δήλωσε ο Clegg.» Εκείνος ήταν αυτός που έπαιζε τότε πολύ Battle Royale. Έπαιζε το ARMA II mod του PlayerUnkown και αν δεν ήταν αυτός που έπαιζε όλα αυτά τα παιχνίδια, δεν θα υπήρχε τίποτα από αυτά.»

Υπάρχει και σχετικό κλιπάκι από το livestream στο Twitch και μπορείτε να το δείτε εδώ και το κανάλι του streamer στο Twitch θα το βρείτε εδώ .

Ο Clegg δήλωσε ότι τα δημοφιλή παιχνίδια όπως το Fortnite και το PUBG δεν θα είχαν δημιουργηθεί χωρίς τον LIRIK. Λέει χαρακτηριστικά: «Αυτό είναι παρενέργεια επειδή έφτιαξε ένα mod και ένας παίκτης έκανε streaming του mod και τυπήρχε μια πλατφόρμα για να το δεί κόσμος.»

Παρόλο που πλέον οι περισσότεροι γνωρίζουν το Fortnite και το PUBG ως Battle Royale Games, πρέπει να πούμε ότι το H1Z1 ήταν ο αρχικός βασιλιάς του Battle Royale. Αν εξαιρέσουμε φυσικά ότι έχουμε φτάσει σε σημείο το «99.9%» των games να έχουν Battle Royale mode.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Ονομάζομαι Μιχάλης "Strudel" Αμανατίδης και σπουδάζω Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Ασχολούμαι από μικρός με το "gaming" και μου αρέσει αφάνταστα να πειραματίζομαι με PC Hardware και Smartphones αλλά και να μαθαίνω καινούρια πράγματα για αυτά μέχρι να τα καταστρέψω.

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio