Παίκτης του FIFA ανακαλύπτει ότι έχει ξοδέψει πάνω από 10.000 δολάρια στο παιχνίδι

author image από Rania | News | 0 Comments | 26 Ιούλ 2018

Ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων του FIFA έδωσε πληροφορίες σε έναν παίκτη σχετικά με το πόσα χρήματα έχει ξοδέψει στο παιχνίδι.

Εσείς πόσα λεφτά έχετε ξοδέψει για ένα παιχνίδι; Χάρη στο ΓΚΠΔ ο Michael από το U.K. ανακάλυψε ότι ξόδεψε πάνω 10.000 δολάρια στα παιχνίδια FIFA.

Για όσους δε γνωρίζουν ο ΓΚΠΔ είναι ένας κανόνας που ισχύει για όσους ζουν εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Οικονομικής Ζώνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βασίζεται στον Ευρωπαϊκό νόμο που αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων του κάθε χρήστη. Οι πληροφορίες που έλαβε ο Michael συμπεριλάμβαναν δεδομένα από τα FIFA 16, FIFA 17 και FIFA 18.

Σε μια συνέντευξή του, ο Michael είπε ότι επικοινώνησε με την EA για να μάθει πώς η εταιρία χρησιμοποιούσε τα δεδομένα του. Ο Michael έπαιζε Ultimate Team σχεδόν κάθε μέρα. Έπαιζε από 30 λεπτά έως και έξι ώρες. Έμαθε ότι είχε ξοδέψει πάνω από 10.000 δολάρια τα τελευταία δύο χρόνια ενώ είχε παίξει πολλές εκατοντάδες ώρες. Ο παίκτης ζήτησε από την EA να του στείλει τα δεδομένα που είχαν συλλέξει για αυτόν. Σε διάστημα 30 ημερών του είχαν απαντήσει. Του έστειλαν ένα PDF που συμπεριλάμβανε ό,τι έκανε μέσα στο παιχνίδι. Πόσα γκολ είχε βάλει, πόσα ματς είχε παίξει, πόσο χρόνο ξόδευε παίζοντας καθώς και τη δραστηριότητά του στο Ultimate Team. Το αρχείο είχε μέχρι και πληροφορίες σχετικά με τους συμπαίκτες με τους οποίους έπαιζε στο Ultimate Team.

Ο λόγος που ήθελε να μάθει όλες αυτές τις πληροφορίες βασίζεται στο γεγονός ότι πολλοί παίκτες ένιωθαν ότι το παιχνίδι τους «κορόιδευε» μερικές φορές και βοηθούσε την ομάδα που έχανε να κερδίσει, π.χ.  αλλάζοντας κανόνες μέσα στο παιχνίδι. Ήθελε επίσης να δει τι παίζει με τα loot boxes τα οποία ένας παίκτης μπορεί να αγοράσει με FIFA points ή FUT coinsΜετά τη συλλογή των πληροφοριών του, ο Michael, κατάλαβε ότι σε κάποια special event όπως τα «Black Christmas», «TOTY», «Futties» κ.λ.π. αγόραζε πολλά loot boxes χωρίς να το καταλαβαίνει και αυτό τον έκανε να προβληματιστεί για παίκτες οι οποίοι δεν έχουν την ίδια οικονομική ευχέρεια με εκείνον. Η EA, φυσικά, είπε ότι δεν του αποκάλυψε τα πάντα. Κάποια πράγματα μένουν κρυφά γιατί έχουν αντίκτυπο στην ασφάλεια και την ακεραιότητα προϊόντων και υπηρεσιών της εταιρίας. Ο Michael πιστεύει ότι η EA κράτησε αυτά τα δεδομένα για να τα χρησιμοποιήσει ως «παραθυράκια» σε περίπτωση δημοσίευσης όλων των δεδομένων στο κοινό. Φυσικά, η EA είπε ότι παίρνει στα σοβαρά τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών και δίνει μεγάλη προσοχή στο πώς θα τα διαθέσει στους χρήστες που κάνουν έκκληση των δεδομένων τους.

Ο Michael ελπίζει οι «συνήθειές» του να ευαισθητοποιήσουν τους χρήστες οι οποίοι περνούν ώρες παίζοντας και να τους αποτρέψουν να πάρουν το ρίσκο ξοδεύοντας όλο και περισσότερα λεφτά στα παιχνίδια χωρίς να το καταλαβαίνουν.

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio