Πάνω από 60.000 υπέγραψαν για να σταματήσει το κανάλι του PewDiePie

62.000 χρήστες υπέγραψαν για να κλείσει το κανάλι του PewDiePie στο Youtube.

Ο PewDiePie, 29 ετών, ή αλλιώς Felix Kjellberg όπως ονομάζεται στη πραγματικότητα, είχε τους περισσότερους subscribers στο YouTube για περισσότερα από πέντε χρόνια. Μόνο που τώρα σύμφωνα με μια αναφορά του Change.orgτο κανάλι του στο YouTube κινδυνεύει να κλείσει.

Η Μαρία Ρουίζ δημοσίευσε την αναφορά πριν από τρεις εβδομάδες. Στην οποία χρησιμοποιεί ως κίνητρό της τις δύο επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στα μέσα Μαρτίου, κατά των τζαμιών της Christchurch, της Νέας Ζηλανδίας. Η Ρουίζ σημειώνει ότι ο σκοπευτής στη Νέα Ζηλανδία φώναξε το όνομα “PewDiePie” και ζήτησε από τους ανθρώπους να εγγραφούν στο κανάλι του.

Αν και η τραγωδία στο Christchurch απέχει πολύ από την πρώτη φορά που ο PewDiePie συνδέθηκε με ένα τέτοιο γεγονός, παρόλα αυτά η Ρουίζ αναφέρει μερικά βίντεο του Kjellberg που πρέπει να αφαιρεθούν. Σε αυτά τα βίντεο ο PewDiePie χρησιμοποιεί ένα κλιπ που δείχνει έναν άνθρωπο ντυμένο ως Ιησού και κρατάει ένα σύμβολο λέγοντας ότι τίποτα από αυτά που έκανε ο Χίτλερ δεν ήταν λάθος.

Επίσης η Ρουίζ αναφέρει ότι ο κατασκευαστής παιχνιδιών Sean Vanaman υπέβαλε αναφορές DMCA για να αφαιρέσει όλα τα stream του PewDiePie που είχαν να κάνουν με το παιχνίδι του. Επιπλέον συμπληρώνει πως ακόμα και αν βελτιωθεί η συμπεριφορά του PewDiePie, τα σχόλια και οι ενέργειές του, παραμένουν ένα επικίνδυνο σημάδι για την κοινωνία.

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε