Ο J.J. Abrams συνεργάζεται με την Tencent για την ίδρυση μιας νέας Video Game εταιρίας

author image από Rania | News | 0 Comments | 10 Ιούν 2018

Στην ερώτηση «Μετά την επιτυχία των reboots των Star Trek και Star Wars και τη δημιουργία της πιο δημοφιλούς σειράς του HBO, ποιο είναι το επόμενό σας βήμα;» ο J.J. Abrams απάντησε «τα video games».

Η εταιρία παραγωγής Bad Robot του Abrams συνεργάζεται με την εταιρία της Κίνας Tencent για τη δημιουργία της Bad Robot Games, ένα εκδοτικό παράρτημα που θα διανέμει και μικρούς τίτλους αλλά και AAA παιχνίδια για κονσόλες. Μικρή επενδύτρια του εν λόγω παραρτήματος είναι και η Warner Bros. Interactive Entertainment.

Η Bad Robot δεν είναι ακριβώς νέα στον κόσμο των video games. Συνείσφερε στη δημιουργία πολλών γνωστών τίτλων (συνδεδεμένων με τις ταινίες Cloverfield) καθώς και στη δημιουργία εφαρμογών κινητού. Παρόλα αυτά αυτό είναι το μεγαλύτερό της βήμα στη βιομηχανία παιχνιδιών μέχρι τώρα.

Οι περισσότεροι παίκτες, όμως, ενδιαφέρονται κυρίως να μάθουν τι σημαίνει αυτό για τη σχέση του Abrams με τη Valve Software.

Το 2013, ο Abrams και ο Gabe Newell της Valve εμφανίστηκαν μαζί στη σκηνή για να διαφημίσουν ένα παιχνίδι της Bad Robot μαζί με μια κινηματογραφική διασκευή του franchise του HalfLife και του Portal της Valve. Τίποτα από αυτά δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα και η Valve φαίνεται να μη δουλεύει πάνω σε παιχνίδια αυτές τις μέρες καθώς έχει επικεντρωθεί στην ψηφιακή πύλη διανομής του Steam.

Πριν δύο χρόνια, ο Abrams είχε πει ότι παίζει παιχνίδια με λέξεις στο κινητό του αλλά του αρέσουν και κάποια παιχνίδια κονσόλας.

Η συνεργασία της Tencent με την Bad Robot για τη δημιουργία του Bad Robot Games θα βοηθήσει στη διανομή οποιουδήποτε τίτλου κυκλοφορήσει, στην Κίνα. Η εταιρία έχει γίνει μια από τις μεγαλύτερες επιρροές στη βιομηχανία των video games καθώς κατέχει συμφέροντα ιδιοκτησίας στην Epic Games, στη Riot Games, στην Glu Mobile και στην ActivisionBlizzard.

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε