Ο firebat εξηγεί τι γίνεται πλέον στο Hearthstone

 

 

Η φάση των ομίλων για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Hearthstone είναι ήδη σε εξέλιξη και όπως είναι φυσικό το Secret Paladin deck είναι μέχρι στιγμής το πιο δημοφιλές deck μέχρι τώρα.

Το nerf στον Warsong Commander 10 μέρες πριν άλλαξε δραματικά την δύναμη του Patron Warrior αλλά και του Warrior γενικότερα. Την θέση του πήρε γρήγορα από το Secret Paladin deck. Παρ ‘ όλα αυτά ο τωρινός παγκόσμιος πρωταθλητής Hearthstone ο ‘Firebat‘ έχει εκφράσει την δική του άποψη για όλα αυτά.

Ο Firebat στο βίντεο που ακολουθεί δηλώνει πως η ομάδα της Blizzard οδηγεί το παιχνίδι σε ένα βαρετό τέμπο καθώς nerf-άρει τα finisher combo decks και προάγει ένα παιχνίδι που υποστηρίζει μόνο trades μεταξύ των minion. Συνεχίζει λέγοντας πως ο μόνος τρόπος πλέον για να παίξεις σωστά είναι να παίζεις τα καλύτερα stat by stat minion ανάλογα με το mana.

Εδώ να αναφέρουμε πως ο Firebat είναι από τους πιο έξυπνους παίχτες του παιχνιδιού και πως το main του deck ήτανε το Patron Warrior. Για να δικαιολογήσει το επιχείρημα του λέει πως ο Secret Paladin ένα το καλύτερο παράδειγμα σε αυτό που λέει.

”Είναι από τα λίγα decks που παίζεις stat by stat minion ανάλογα και με το mana curve. Παραδείγματος χάρη στο 1 mana-Zombie chow, στα 2 mana-shielded minibot, στα 3 mana-muster of battle, στα 7-dr.boom, στα 8 mana tyrion κλπ. Αυτό το deck δεν έχει κάποιο μεγάλο finisher οπότε ο μόνος τρόπος για να παίξεις είναι αυτός και το Secret Paladin είναι ένα deck που μπορείς αυτό να το κάνεις εύκολα.”

Η αλήθεια είναι πως ένα PvP όπου πρέπει να κάνεις trade τα minion και να κάνεις control το board κάνει το παιχνίδι πιο ευχάριστο σε αντίθεση με το να δεχθείς 20 damage σε ένα γύρο. (βλ Pattron Warrior) Εδώ που τα λέμε αυτή ήτανε και η δικαιολογία της Blizzard για το nerf του commander. Αυτό που θέλει όμως να τονίσει ο Firebat είναι πως έτσι το παιχνίδι τείνει να γίνει μονότονο. Ας δούμε λίγο τα άλλα top tier decks όπως το Dragon Priest ,το Aggro Druid και το Midrange Druid. Όλα βασίζονται σε minion με μεγάλα stats. To μόνο σίγουρο πάντως είναι πως ο Mysterious challenger θα κάτσει για καιρό στο meta.

Εσείς τι νομίζετε;

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε