Ο Calin Mateias καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους για την ηλεκτρονική του επίθεση τύπου DDoS στο World of Warcraft

author image από Rania | More | 0 Comments | 09 Μαΐ 2018

Ο 38χρονος Ρουμάνος θα εκτίσει ποινή φυλάκισης ενός έτους σε φυλακή των Η.Π.Α. επειδή έριξε τους servers του World of Warcraft το 2010. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Η.Π.Α. δήλωσε ότι ο Calin Mateias επέλεξε να εξαπολύσει την οργή του διαδικτυακά όταν μπλέχτηκε σε έναν άκυρο καβγά με άλλους συμπαίχτες του.

«Στο διάστημα μεταξύ Φεβρουαρίου και Σεπτεμβρίου 2010, ενώ βρισκόταν σε παιχνίδι με άλλους παίχτες, ο Calin Mateias έκανε ηλεκτρονικές επιθέσεις τύπου DDoS στους Ευρωπαϊκούς servers του World of Warcraft. Αυτές οι επιθέσεις έριξαν τους servers του World of Warcraft αποτρέποντας έτσι την πρόσβαση πολλών χρηστών στο παιχνίδι που έχουν πληρώσει για να παίζουν».

Αφότου διεξήχθη έρευνα από το FBI, ασκήθηκε δίωξη στον Mateias για το έγκλημά του το 2011, αλλά η υπόθεση ήρθε στο φως της δικαιοσύνης πέρσι. Βρίσκεται υπό κράτηση από τις 20 Νοεμβρίου του 2017 και δέχθηκε να ομολογήσει την ενοχή του για πληθώρα οικειοθελών παραπτωμάτων σε ένα προστατευμένο υπολογιστή. Ως αντάλλαγμα, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών συμφώνησε να αποσύρει διάφορες κατηγορίες εις βάρος του που σχετίζονταν με προσπάθεια hack-αρίσματος και κλοπής της Ingram Micro το 2004.

Πέρα από τη 12μηνη ποινή φυλάκισης την οποία αντιμετωπίζει, ο Mateias πρέπει να πληρώσει (και, σύμφωνα με το κανάλι NBC του Λος Άντζελες, έχει ήδη πληρώσει) 30.000 δολάρια στην Blizzard για να καλύψει τα έξοδα που έκανε για μπορέσει να αμυνθεί από τις επιθέσεις του.

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio