Ο σκηνοθέτης του Final Fantasy XV φτιάχνει το πρώτο παιχνίδι για τους Παραολυμπιακούς

Ο σκηνοθέτης Final Fantasy XV, Hajime Tabata, σταμάτησε να δουλεύει στη Square Enix πριν από πέντε μήνες και ετοιμάζει το δικό του project.

Μετά που σταμάτησε από την Square Enix, ο Hajime Tabata, ανέφερε ότι ασχολείται με ένα νέο project το οποίο βλέπει σαν την επόμενη πρόκλησή του. Τώρα που αποκαλύφθηκε η ιδέα του project, κανείς δεν μπορεί να πιστέψει στα αυτιά του.

Το νέο studio του Tabata, JP Games, δημιούργησε το The Pegasus Dream Tour. Το οποίο είναι ένα αθλητικό rpg παιχνίδι φαντασίας, που αποτελεί το πρώτο αδειοδοτημένο παιχνίδι Παραολυμπιακών βιντεοπαιχνιδιών.

Το Pegasus Dream Tour δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να συμμετέχουν στους Παραολυμπιακούς αγώνες, μόνο που είναι λίγο διαφορετικοί. Καθώς μιλάμε για ένα παιχνίδι φαντασίας, τους δίνει κάποιες ειδικές ικανότητες, κατά τα άλλα οι αγώνες πραγματοποιούνται σε μια φανταστική μητρόπολη με όνομα Pegasus City.

https://twitter.com/Paralympics/status/1116621643579711489

Το project έχει δημιουργηθεί για να τραβήξει ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον για τους Παραολυμπιακούς αγώνες, πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο που θα γίνουν το 2020.

“Αυτό δεν είναι απλώς ένα συνηθισμένο βιντεοπαιχνίδι που έχει να κάνει με τον αθλητισμό. Το studio JP Games έχει αναλάβει μια σκληρή δουλειά” δήλωσε ο Tabata σε δήλωση που εξέδωσε η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή.

πρόεδρος της IPC, Andrew Parsons, δήλωσε: “Με αυτό το βιντεοπαιχνίδι, θέλουμε να συμβάλουμε στη μελλοντική ανάπτυξη των Παραολυμπιακών αγώνων, όχι μόνο ως αθλητικό γεγονός. Αλλά και ως ψυχαγωγία, με περιεχόμενο που ελπίζουμε ότι θα έχει μόνιμη αξία στο μέλλον. Το παιχνίδι αποτελεί μια εξαιρετική αφορμή να αλλάξουμε τις στάσεις απέναντι στα άτομα με αναπηρίες ως κανένα άλλο γεγονός. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που βλέπω και παίζω αυτό το παιχνίδι.”

Το Pegasus Dream Tour θα είναι διαθέσιμο για διάφορες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων και των smartphones. Η ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά αναμένεται να ανακοινωθεί στα μέσα του καλοκαιριού ή τουλάχιστον πριν το 2020.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε