Ο νέος τρόπος ανίχνευσης cheating του Overwatch θα ακυρώνει αμέσως τον αγώνα

Η Blizzard κατέβαλε πάντα προσπάθειες να μειώσει τους cheaters, ώστε να μπορούν οι παίκτες να παίζουν άνετα το παιχνίδι τους. Για αυτόν τον λόγο, το νέο σύστημα ανίχνευσης cheating, με το που θα βρίσκει κάποιον να cheatάρει, θα ακυρώνει αμέσως τον αγώνα.

Το Overwatch έγινε πολύ γνωστό από την αρχή του, επειδή ήταν πολύ αυστηρό ενάντια στους cheaters. Όποιος παίκτης χρησιμοποιούσε aimbot, hack ή οποιαδήποτε άλλη μορφή cheating, όχι μόνο απαγορευόταν να παίξει ξανά το παιχνίδι από τον λογαριασμό του, αλλά αποκλειόταν κι η διεύθυνση IP του.

Πιο μπροστά στο Overwatch, οι παίκτες που cheatαραν, σημειώνονταν και στο τέλος του αγώνα αποκλείονταν. Τώρα όμως με το νέο λογισμικό εντοπισμού cheating, το Overwatch θα κλείνει αμέσως, δίνοντας τη δυνατότητα στους παίχτες να βρουν νέο αγώνα από την αρχή καθώς οι cheaters θα τιμωρούνται πριν από αυτόν.

Κάτι τέτοιο φαίνεται να είναι πολύ πιο σκληρό από ό,τι οι τιμωρίες εξαπάτησης σε άλλα παιχνίδια, όπως, για παράδειγμα, στο Apex Legends, στο οποίο οι παίκτες τιμωρούνται μέσα στο παιχνίδι και με πιο ήπιες τιμωρίες.

Επίσης, να σημειωθεί πως η Blizzard έχει καταβάλει μηνύσεις εναντίον μερικών ηλεκτρονικών καταστημάτων που πωλούν σκόπιμα λογισμικό εξαπάτησης, το οποίο χρησιμοποιείται στη συνέχεια από παίκτες στο Overwatch. Έτσι, αυτό το νέο παράδειγμα τρόπου ανίχνευσης cheating είναι το επόμενο μεγάλο βήμα για την καταπολέμηση του φαινομένου.

Εάν είσαι πραγματικά ειλικρινής παίκτης του Overwatch που βασίζεται στην ικανότητα να κερδίσει παιχνίδια και όχι σε κάποιο λογισμικό, τότε δεν έχεις να ανησυχείς για τίποτα, εκτός από την περιστασιακή ενόχληση του να βρεις ένα νέο αγώνα που δεν θα είναι γεμάτος από cheaters.

Διαφορετικά, εάν εξαπατάς το παιχνίδι και είχες την καλή τύχη να μη σε πιάσουν μέχρι στιγμής, καλό θα είναι να σκεφτείς ξανά από εδώ και πέρα αν θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε λογισμικό για να παίξεις.

Δείτε τι άλλο έρχεται με τη νέα ενημέρωση του Ιουλίου

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε