Ο δημιουργός του Fortnite αγοράζει δασικές εκτάσεις για να τις προστατέψει!

author image από P-God | News | 0 Comments | 20 Ιαν 2019

Μια αξιοπερίεργη μεν αλλά ευχάριστη δε, είδηση, ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Ο Tim Sweeney, δημιουργός του Fortnite, αποδεικνύεται ιδιαίτερα ευαίσθητος με το περιβάλλον και έθεσε ως στόχο την προστασία αυτού!

Συνήθως το όνομα του Sweeney έχει να κάνει σε αναφορές και συσχετίσεις με τον κόσμο των video games. Όντας ο δημιουργός της Epic Games το 1990, ο Sweeney συγκαταλέγεται στην λίστα με τα πιο επιτυχημένα πρόσωπα του gaming, καθώς και τους πλουσιότερους developers. Πέραν της τεράστιας επιτυχίας που γνωρίζει με το Fortnite, η εταιρία έχει εκδώσει τίτλους όπως: Gears Of WarInfinity Blade και Unreal Tournament. Τίτλοι οι οποίοι «απογείωσαν» τα έσοδα της EG και του ίδιου του 49χρονου παραγωγού, με συνέπεια να συγκαταλέγεται στους πλουσιότερους developers, με περιουσία άνω των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Πάραυτα, ο Sweeney, είναι γνωστούς στους φιλο-περιβαλλοντικούς κύκλους για την σπουδαία δράση του ως προς την προστασία της χλωρίδας. Μόνο την τελευταία δεκαετία, φημολογείται πως έχει ξοδέψει αρκετά εκατομμύρια σε μελέτες προστασίας του περιβάλλοντος. Αντίστοιχα, έχει προβεί στην αγορά στρεμμάτων, αριθμό που αγγίζει τις 40.000, με σκοπό την προστασία των εκτάσεων. Τον Νοέμβριο του 2016, ξόδεψε 15 εκατομμύρια λίρες για να αποκτήσει 7 χιλιάδες στρέμματα, έκταση μιας ιστορικής περιοχής των ΗΠΑ. Πρόκειται για τα Blue Ridge Mountains, περιοχή η οποία είναι ιστορικής σημασίας και με τεράστια οικολογική αξία.

Ο ίδιος ο Sweeney έχει δηλώσει:

«Πρόκειται για μια από τις πιο ποικίλες περιοχές της Βόρειας Carolina. Έχει τόσα διαφορετικά είδη σε ζωντανούς οργανισμούς που είναι ό,τι πρέπει για τις υπηρεσίες προστασίας χλωρίδας και πανίδας. Αυτό ήταν το πρώτο βήμα, καθώς έπονται και άλλα. Είναι ένα παζλ το οποίο θα ολοκληρωθεί! Έχω στόχο να κάνω πεζοπορία και να προβώ σε ελαφρά αραίωση των δέντρων. Πρέπει να ετοιμάσω τον χώρο ώστε να μπορέσει να επιληφθεί κάποιος οργανισμός που θα μπορεί να τον συντηρεί».

Ενέργειες με εξαιρετικό ενδιαφέρον

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio