Ούτε ο ίδιος ο Γιάννης ο Χιόνης δεν είδε την τελευταία σεζόν του Game of Thrones

Εμείς γιατί την είδαμε;

Είναι γεγονός ότι κάθε ηθοποιός ανταποκρίνεται διαφορετικά στις αρνητικές κριτικές. Άλλοι τις αντιμετωπίζουν ψύχραιμα, άλλοι ιδρώνουν κι αγχώνονται κι άλλοι κρύβονται για να μην τους πάρει καμιά ξώφαλτση. Ο Kit Harington, όμως, είναι μια κατηγορία μόνος του. Πώς αποφεύγει τις αρνητικές κριτικές; Δεν κάθεται καν να δει το ίδιο του το προϊόν!

Στη συνέντευξη τύπου των Emmys, όπου το καστ του Game of Thrones δέχτηκε ερωτήσεις από δημοσιογράφους έπειτα από τη νίκη του στην κατηγορία ‘Outstanding Drama Series’ (ποιος ψήφισε;), ένας ρεπόρτερ ρώτησε τους πρωταγωνιστές πώς αντιμετώπισαν την κριτική των fans, πολλοί από τους οποίους κατέκριναν τη σειρά για το σενάριο, την προχειρότητα και την άδικη κατάληξη των χαρακτήρων.

Για μια μικρή στιγμή, η ερώτηση έμεινε να αιωρείται στον αέρα. Κι εδώ μπαίνει ο Γιαννάκης που ήταν υποψήφιος στην κατηγορία Πρώτου Αντρικού Ρόλου σε Δραματική Σειρά, να πετάξει τη βόμβα:

‘Δεν έχω δει ακόμη τη σειρά. Κι έτσι αντιμετώπισα την αντιπαράθεση – δεν έχω δει την τελευταία σεζόν, αλλά γνωρίζω τι χρειάστηκε για να γυριστεί. Ήταν δύσκολα κι όλοι αυτοί εδώ πέρα έβαλαν όλη την αγάπη και τον κόπο τους σε αυτή. Πιστεύω ότι εμείς ξέραμε ότι αυτό που κάναμε ήταν το σωστό όσον αφορά την ιστορία και ξέραμε ότι ήταν σωστό για τους χαρακτήρες, επειδή ζήσαμε με αυτούς 10 χρόνια. Η αντιπαράθεση δε μας επηρέασε και πολύ’

Η δρακομάνα Emilia Clarke πρόσθεσε:

‘Ξέρετε κάτι; Ήταν βαθιά κολακευτικό, αυτό ήταν. Όταν κάποιος νοιάζεται τόσο πολύ που είναι έτοιμος να κάνει τέτοιο χαμό για το πώς πιστεύει ότι θα έπρεπε να είχαν καταλήξει οι χαρακτήρες και πώς θα έπρεπε να έχει προχωρήσει η ιστορία, είναι υπερβολικά κολακευτικό. Αυτό δείχνει πόσο πολύ την αγάπησαν όλοι’

Και πόσο πολύ τη μίσησαν;

Το Game of Thrones είχε 32 υποψηφιότητες Emmy και κέρδισε τις 12 -περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη σειρά φέτος. Η κριτική αναγνώριση, όμως, δεν αναιρεί τη λαϊκή αναγνώριση –μάλιστα, το προτελευταίο επεισόδιο είναι κι αυτό με τη χαμηλότερη βαθμολογία, σύμφωνα με το Rotten Tomatoes.

Σίγουρα δε γίνεται να τους ευχαριστήσεις όλους. Μπορείς, όμως, να προσέξεις μην μπει κάνα ποτήρι των Starbucks στα πλάνα σου μια στο τόσο.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε