Ολογράμματα θα διδάξουν στους μαθητές του London Imperial College

Το Imperial College London θα παρουσιάσει την τεχνολογία σε ειδική εκδήλωση την Πέμπτη, προτού την αναπτύξει ευρύτερα. Πιστεύει ότι θα είναι το πρώτο ακαδημαϊκό ίδρυμα που θα το πράξει τακτικά. Αρχικά θα περιοριστεί η χρήση του στις δραστηριότητες της Σχολής Επιχειρήσεων, αλλά η τεχνολογία θα μπορούσε τελικά να διαδοθεί αρκετά πιο γρήγορα απ’ότι πιστεύουμε. Κάτι παρόμοιο έχει χρησιμοποιηθεί για να ζωντανέψει τις εικόνες του Michael Jackson και του Elvis Presley.

“Η εναλλακτική λύση είναι να χρησιμοποιήσουμε το λογισμικό βίντεο-διασκέψεων, αλλά πιστεύουμε ότι αυτά τα ολογράμματα έχουν πολύ μεγαλύτερη διδακτική αξία”, δήλωσε στο BBC ο Δρ David Lefevre, διευθυντής του εργαστηρίου Edtech του πανεπιστημίου.

Οι τάξεις των πανεπιστημίων έχουν ως στόχο να δώσουν μια φουτουριστική περιστροφή επιτρέποντας στους διδάσκοντες να εμφανιστούν σαν ολόγραμμα που έρχονται από μακριά.

«Οι δάσκαλοι έχουν μια οθόνη υψηλής ευκρίνειας μπροστά τους η οποία είναι βαθμονομημένη ώστε να μπορεί να δείχνει στους ανθρώπους και να τις βλέπει στο μάτι. Μπορούν πραγματικά να αλληλεπιδράσουν».

Μπορούν να εμφανιστούν ταυτόχρονα περισσότερα από ένα άτομα.

Πράγματι, στην εκδήλωση “Γυναίκες στην Τεχνολογία” την Πέμπτη, ένα πάνελ θα περιλαμβάνει δύο επισκέπτες, οι εικόνες των οποίων θα μεταδοθούν από τις Η.Π.Α. μαζί με άλλα δύο στην πραγματικότητα. Και οι τέσσερις αναμένεται να είναι σε θέση να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Σχετικά με τον προϋπολογισμό

Αυτά τα ψευδαισθήματα δεν είναι ολογράμματα, αλλά ούτε είναι το φαινόμενο Pepper Ghost που χρησιμοποιείται από πολιτικούς όπως τον γάλλο προεδρικό υποψήφιο Jean-Luc Melenchon και τον πρωθυπουργό της Ινδίας Narendra Modi. Ωστόσο και ο κλάδος της ψυχαγωγίας χρησιμοποιεί τέτοιες τεχνικές όπως για παράδειγμα το θέατρο.

Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιούν μια τεχνική που αναπτύχθηκε από μια καναδική εταιρεία, την Arht Media. “Το πρόβλημα με το φάντασμα του Pepper είναι ότι μπορεί να είναι περίπλοκο να εγκατασταθεί και ίσως κοστίσει περισσότερες από 150.000 λίρες”, δήλωσε ο Δρ Lefevre. “Αυτό είναι πιο απλό – προβάλλεται σε μια γυάλινη οθόνη και ένα σκηνικό πίσω από αυτή, που χρησιμοποιεί ένα λογισμικό για να της δώσει την ψευδαίσθηση του βάθους.”

Για να στείλουν την εικόνα τους, οι λέκτορες πρέπει να χρησιμοποιήσουν ένα “studio capture”, το οποίο περιλαμβάνει τη καταγραφή τους σε μαύρο σκηνικό ενώ υπάρχει πλούσιος φωτισμός και από τις δύο πλευρές τους. Το Imperial σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει δύο εξωτερικά στούντιοτο ένα στο Λος Άντζελες, το άλλο στο Τορόντο – καθώς και ένα φορητό κιτ για να προσκαλεί ξένους ομιλητές από το εξωτερικό.

“Θα είναι μία από αυτές τις τεχνολογίες που χρησιμοποιείται”, δήλωσε ο Δρ Lefevre. “Εφόσον η τεχνολογία λειτουργεί με τον τρόπο που πιστεύουμε ότι θα το κάνει, μπορώ να δω ότι αυτό γίνεται αρκετά συνηθισμένο και σε περισσότερα πανεπιστήμια όπως το Imperial”.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε