Οι SK Telecom T1 νικητές για τρίτη φορά στα Worlds!

 

Από πού να αρχίσουμε; Η χθεσινή βραδιά ήταν μεγάλη. Πέντε αγωνιώδη παιχνίδια έλαβαν μέρος στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, με τους fans να οδεύουν προς το εγκεφαλικό. Οι SK Telecom T1 αποφασισμένοι, παρόλες τις ατυχίες και τα λάθη που προέκυψαν κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών, έγιναν για τρίτη φορά νικητές με 3-2 εναντίον των Samsung Galaxy. Πάμε να δούμε όμως πιο αναλυτικά τι ακριβώς έγινε.

 

game-1-semi

SAMSUNG GALAXY – SK TELECOM T1 (WIN)

sktssgpicksbans

Picks & bans

Στο πρώτο παιχνίδι ο Ambition έδωσε first blood στους SKT μετά από ένα 1v1 με τον Bengi στο jungle. Όμως και πριν και μετά το first blood είδαμε κάποια οριακά plays και από τις δύο ομάδες. Στο 5:36 ο Bengi πιάνεται στο jungle των SSG όμως καταφέρνει στο τσακ να επιβιώσει χάρη στην βοήθεια του Wolf και του Faker. Στο 8:18 ο Ruler παραλίγο να πεθάνει από την [W] του Bang όμως τη γλίτωσε, και λίγο αργότερα ήρθε το first blood. Το παιχνίδι ήταν στη συνέχεια even, μέχρι που οι SKT πήραν κάποια kills, turrets και κατ’επέκταση προβάδισμα στα gold, με τα περιθώρια να στενεύουν για τους SSG. Περίπου στο 32ο λεπτό οι SKT παίρνουν τον πρώτο Baron και τον εκμεταλλεύονται push-άροντας, μέχρι να έρθει το 40ο λεπτό και να πάρουν με ευκολία και τον δεύτερο Baron. Οι SSG με έναν Cloud και έναν Infernal Dragon δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν την απειλή, παρόλα αυτά έκαναν ένα αξιόλογο teamfight περίπου στο 46ο λεπτό εξασφαλίζοντας δύο kills. Τα super minions όμως άφησαν το nexus τους εκτεθειμένο. Ωστόσο με τα δύο carry τον Faker και τον Bang νεκρά, έκαναν ένα πολύ καλό Baron call στο 47:27. Έτσι, οι SSG εξισορρόπησαν το παιχνίδι, μέχρι που ήρθε η ανατροπή στο teamfight που έγινε στο 53:44. Με τα carry των SKT και με τρία μέλη των SSG νεκρά, ο Bengi με τον Duke και τον Wolf κατάφεραν να λήξουν το παιχνίδι, με την πρώτη νίκη να πηγαίνει στους SKT.

 

game-2-semi

SK TELECOM T1 (WIN) – SAMSUNG GALAXY

sktssgpicksbans2

Picks & bans

Στο δεύτερο παιχνίδι όπως βλέπετε έγινε το απίστευτο. Ο Ryze έμεινε εκτός bans και φυσικά ήταν το πρώτο pick των SKT, με τον Faker να παίζει πρώτη φορά Ryze μετά το rework του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (να σημειωθεί ότι έπαιξε με το SKT skin, με το Championship cup στην πλάτη, προφητεία!). Εκτός από τον Ryze, είδαμε και Kindred από τον Ambition, pick που εξέπληξε τους περισσότερους. Το first blood ήταν υπέρ των SSG στο bot lane, σε ένα risky teamfight για τους SKT. Ωστόσο, ενώ οι Faker, Wolf και Bang είχαν περικυκλωθεί στο turret του bot, ο Faker κάνει ulti και flash προς τον CoreJJ σκοτώνοντάς τον. Το παιχνίδι ήταν even, με καλά plays και από τις δύο ομάδες. Όμως ο Faker έκανε τη διαφορά με πολύ καλό roaming με τον ανίκητο Ryze του, βοηθώντας τα lane. Από το mid game και μετά είδαμε πάνω-κάτω τους SKT που ξέρουμε. Κυριαρχία στο map, στα kills και στα gold, αν και γενικότερα στα σημερινά παιχνίδια έδειξαν μια μικρή αδυναμία στην απόκτηση δράκων. Περίπου στο 27ο λεπτό οι SKT πήραν με ευκολία τον Baron εξασφαλίζοντας τη δεύτερη νίκη τους εναντίον των SSG.

 

game-3-semi

SAMSUNG GALAXY (WIN) – SK TELECOM T1

sktssgpicksbans3

Picks & bans

Εδώ τα πράγματα για τους SKT άρχισαν να σκουραίνουν. Παρόλο που είχαν καλή αρχή, με τον Bang να παίρνει first blood τον Crown στο bot,  ένα τρελό sidestep από τον Faker στο 14:10 που του έσωσε τη ζωή και γενικότερα kills υπέρ των SKT, περίπου στο 29ο λεπτό έγινε ένα κακό Baron call από τους SKTFaker, Bengi, Wolf ξεκινάνε Baron, ο Bang είναι κοντά, και ο Duke είναι καθ’οδόν όμως δεν προλαβαίνει να σώσει την κατάσταση. Οι SSG όχι μόνο διακόπτουν τους SKT από το Baron, αλλά παίρνουν και 3 kills. Με 4 δράκους (δύο Infernal, έναν Cloud, έναν Ocean) άρχισαν να κάνουν το παιχνίδι δύσκολο για τους SKT. Στο 41ο λεπτό ξαναγίνεται Baron call από τους SKT, το οποίο καταλήγει σε teamfight ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ο CuVee όμως στέλνει μακριά με την ulti του τον Duke και τον Bengi, με τον κακομοίρη τον Wolf να μένει αβοήθητος και να καταλήγει νεκρός από τα χέρια των SSG. Με λίγα λόγια, άλλο ένα αποτυχημένο Baron call από τους SKT. Στο 42ο λεπτό γίνεται Baron call από τους SSG, το οποίο πάνε να διακόψουν οι SKT με fight, το οποίο κατέληξε υπέρ των SSG. Η προσπάθεια των SKT ήταν αισθητή, όχι όμως αρκετή για να νικήσουν το παιχνίδι μέσα σ’αυτά τα 71 ολόκληρα λεπτά.

 

game-4-semi

SK TELECOM T1 – SAMSUNG GALAXY (WIN)

sktssgpicksbans4

Picks & bans

Στο τέταρτο παιχνίδι ο Blank αντικατέστησε τον Bengi στο jungle των SKT, παίρνοντας μάλιστα Zac. Το first blood ήταν υπέρ των SSG και έγινε στο top από τον CuVee σε ένα ξαφνικό 1v1 με τον Duke. Το παιχνίδι στο mid game κυλούσε ομαλά με καλά plays και από τις δύο ομάδες, όπως το kill που πήρε ο Faker στο mid σκοτώνοντας τον Ruler και το φοβερό teleport και ulti από τον CuVee περίπου στο 32′ παίρνοντας το teamfight για τους SSG. Επίσης στο 40′ έγινε ένα πανέμορφο double kill από τον Bang. Συνεχίζοντας λοιπόν, στο 32′ μετά την ulti του CuVee, οι SSG εξασφάλισαν το Baron, το οποίο σε συνδυασμό με τους 3 δράκους (Infernal, Mountain, Ocean) έκανε τη ζωή των SKT δύσκολη. Στο 40′ ήρθε το δεύτερο Baron για τους SSG και το double kill του Bang που είπαμε πριν, όμως οι SSG ήταν ήδη πολύ μπροστά, κατακτώντας τελικά τη δεύτερη νίκη τους εναντίον των SKT, με αποτέλεσμα το 2-2.

 

game-5-semi

SAMSUNG GALAXY – SK TELECOM T1 (WIN)

sktssgpicksbans5

Picks & bans

Πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι και όλοι παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα. Ο Bengi επιστρέφει για τους SKT και στο bot αλλάζουν λίγο τα picks με τον CoreJJ να pick-άρει Tahm Kench και τον Wolf Braum. Το first blood πηγαίνει στους SKT μετά από ένα επιτυχημένο gank του Bengi στο bot lane. Το παιχνίδι αυτό είχε δράση αλλά ταυτόχρονα οι δύο ομάδες ήταν επιφυλακτικές. Το early και mid game ήταν even, με εξαίρεση τους δύο Cloud Dragons που είχαν πάρει οι SKT, ενώ οι SSG είχαν έναν Cloud (σ’αυτό το παιχνίδι είδαμε μεγαλύτερη πολιορκία των SKT στους δράκους). Από το mid προς το late game οι δύο ομάδες πηγαινοέρχονταν στο Baron προκειμένου να εξασφαλίσουν καλό vision, πράγμα απαραίτητο. Περίπου στο 35′ οι SSG άρχισαν να push-άρουν πιο επιθετικά στο mid, αλλά λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο. Ο Bengi κλωτσάει τον Ambition μέσα στους SKT (τον οποίο οι SKT φαινόταν ότι ήθελαν να τον βγάλουν από τη μέση στα teamfights), με αποτέλεσμα να πεθάνουν και οι δύο junglers. 4v4 πλέον, το bot των SSG πλησιάζει αρκετά τους SKT, οι οποίοι άρπαξαν την ευκαιρία και κατάφεραν να σκοτώσουν τον CoreJJ. Αφού οι SKT σιγουρεύτηκαν πως ο Ambition δεν προλαβαίνει να τους φτάσει, παίρνουν το Baron και καπάκια σκοτώνουν τον Crown. Μετά από αυτά πήραν και Elder Dragon. Παρόλο το προβάδισμα που πήραν οι SKT, έδειξαν ιδιαίτερη προσοχή και καθόλου greed, push-αραν όσο έπρεπε να push-άρουν και δεν βιάστηκαν. Στο 48′ ξαναπήραν Elder, και έτσι όπως ήταν ανίκητοι πλέον πήραν και την τρίτη νίκη που τους ανέδειξε παγκόσμιους πρωταθλητές για τρίτη φορά!

 

THE 2016 WORLDS MVP: SKT FAKER

 

0324h923h40923h90faker

Οι SK Telecom T1, με θέληση και σκληρή δουλειά, δεν κατάφεραν μόνο να γίνουν τρίτη φορά παγκόσμιοι πρωταθλητές, αλλά μαζί και με τις άλλες ομάδες μας πρόσφεραν όμορφα games και ακόμα ομορφότερα plays. Αναμένουμε τώρα τα SKT skins!

14907640_10157914296340556_2989378244467421002_n

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε