Οι Philadephia 76ers αγόρασαν τους Dignitas και τους Apex

Τους τελευταίους μήνες, όλο και περισσότεροι άνθρωποι του χώρου του NBA, μπαίνουν στον χώρο των eSports.  O Jonas Jerebko, των Boston Celtics πρόσφατα αγόρασε τους Renegades. O πρώην παίχτης του NBA Rick Fox εδώ και καιρό έχει στην κατοχή του τον οργανισμό των Echo Fox και ο μεγάλος Shaquille O’Neil έχει επενδύσει στους NRG eSports.

Εχτές το βράδυ όμως είχαμε μια ανακοίνωση έκπληξη.

76ers

Για πρώτη φορά ΔΥΟ eSports οργανισμοί, θα ανήκουν σε έναν αθλητικό οργανισμό. Οι Philadelphia 76ers (δραστηριοποιούνται στο NBA), αγόρασαν τους Dignitas και τον οργανισμό Apex.

apex

Σύμφωνα με το ESPN, οι Philadephia 76ers δήλωσαν πως οι νέες ομάδες τους θα συμμετέχουν στο League of Legends Championship series υπό την σημαία των Dignitas. Ενημέρωση για το τι περιέχει η συμφωνία, δεν έχουν γίνει γνωστοί ακόμη, αλλά όπως αναφέρει το ESPN, το ποσό το οποίο δώθηκε για την εξαγορά των δύο αυτών οργανισμών, κυμαίνεται ανάμεσα στα $5- $15 εκατομμύρια.

Για όσους δεν γνωρίζουν, εκτός από το League of Legends, οι Dignitas έχουν ομάδες στο Overwatch, στο Heroes of The Storm και στο CS:GO. Οπότε θα πρέπει να περιμένουμε, αν θα συνεχιστούν και οι δραστηριότητες των roster και σε αυτά τα παιχνίδια.

dignitas

Πάντως όπως δήλωσε ο Gaming executive Greg Richardson, που είναι και υπεύθυνος για αυτό το project, “ Η αγορά δημιούργησε από μόνη της αυτό το προϊόν. Μισό εκατομμύριο άνθρωποι κατά μέσο όρο, παρακολουθούν eSports κι όταν αυτό γίνεται, συνήθως η διάρκεια κυμαίνεται μεταξύ μίας ώρας έως και μισής μέρας. Ωστόσο η αγορά σε αυτό τον χώρο, είναι ακόμα σε βρεφικό στάδιο παρόλο που είναι πολύ μεγάλη.” 

Το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι αθλητικοί οργανισμοί, μπαίνουν στον χώρο των eSports, πρέπει να μας χαροποιεί μιας και οι γνώσεις μαζί με την χρόνια εμπειρία θα συμβάλουν στην εξέλιξη και στην ανάπτυξη, ενός χώρου που λίγο πολύ όλοι αγαπάμε.

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Community Manager of Teamingame.gr