Οι κορυφαίες gamers καταπολεμούν το online bullying!

Η ελίτ των gamers φύλου …θηλυκού, ενώνεται για καλό σκοπό, καθώς δημιούργησαν ένα γκρουπ το οποίο έχει σκοπό να εξαφανίσει το ιντερνετικό bullying! Και το όνομα του γκρουπ; The Bully Hunters!

 

Το πρότζεκτ αυτό ξεκίνησε στις 12 Απριλίου και αποτελεί μέρος του κινήματος κατά του bullying, κίνημα το οποίο έχει «εκτοξευθεί» τον τελευταίο καιρό. Οι τομείς που εμφανίζονται τα περιστατικά είναι πάμπολλοι και ασφαλώς δεν αποτελεί εξαίρεση το gaming. Συγκεκριμένα, ο στόχος των Bully Hunters είναι οι αντίστοιχοι «ταραξίες» που δρουν ανενόχλητοι στο Counter Strike: Global Offensive. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το νεοσύστατο γκρουπ:

«Τα περιστατικά κακοποίησης στο CS:GO θα εκλείψουν. Μια συλλογική προσπάθεια εξαιρετικών gamer, brands καθώς και οργανισμών, δημιουργούν την πρώτη ένωση κατά του bullying, τους Bully Hunters. Είναι μια παγκόσμια πρωτοπορία και αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες συμμετέχοντες».

Ανάμεσα στους υποστηρικτές του project αυτού, βρίσκεται ο ZombiUnicorn, διάσημος streamer του Twitch, ο οποίος εκπροσωπεί και υποστηρίζει την όλη προσπάθεια. Ακόμη, οι SteelSeries, Vertagear, Cyberpower PC, Diverse Gaming Coalition, Εθνικός Οργανισμός Γυναικών, όλοι είναι δίπλα στο project αυτό. Πάραυτα, τα ονόματα των συμμετεχόντων παραμένουν κρυφά, ώστε να αποφύγουν τις επιθέσεις προς το πρόσωπό τους, ώστε να παραμείνουν ψύχραιμες και να διατηρήσουν τη συγκέντρωσή τους στο σκοπό τους.

Οι ίδιες οι BH στηρίζουν πως περισσότερες από 21 εκατομμύρια γυναίκες gamers έχουν δεχθεί παρενόχληση σεξουαλικής φύσεως στο ίντερνετ. Μπορεί το μεγαλύτερο μέρος των επιθέσεων να παραμένουν σε λεκτικό επίπεδο, αλλά δε σημαίνει πως πρέπει να γίνει αποδεκτή. Στόχος τους είναι πως μέσα από το διάλογο, όλο και περισσότεροι gamers να συμπράξουν μαζί τους κατά της κατάστασης. Ακόμη, «στέλνουν» μήνυμα σε όλες τις εταιρείες software να ενισχύσουν το έργο τους και να αποβάλλουν τα όποια στοιχεία bullying από τα παιχνίδια τους.

Το συγκεκριμένο project αποτελεί μια προσπάθεια που θα αποδώσει καρπούς σε μακροπρόθεσμο πλαίσιο. Μάλιστα, όπως είναι εύκολο αντιληπτό, δεν είναι κάτι το οποίο που θα σταθεί μόνο στο CS:GO. Συγκεκριμένα, οι Bully Hunters έχουν σκοπό την προέκτασή τους και σε άλλους διάσημους τίτλους του χώρου. Ακόμη, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως αργά ή γρήγορα θα αναζητήσουν νέα άτομα στις τάξεις τους. Ποια είναι όμως τα κριτήρια για να ενταχθεί κανείς στους BH;

«Για να γίνει κάποιος μέλος των Bully Hunters, τα στατιστικά και το ιστορικό ενός gamer θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν. Κι αυτό γιατί πρέπει να είναι σίγουρο το ότι δε θα υπάρξουν άτομα ‘βλαβερά’. Άτομα τα οποία είχαν δημιουργήσει τα ίδια πρόβλημα στο παρελθόν και θα δώσουν δικαίωμα τώρα».

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio