Οδηγός αγοράς Gaming Mouse ( Δεκέμβριος 2016 )

Όταν αγοράζετε μία κονσόλα, σίγουρα μέσα στο πακέτο της αγοράς θα υπάρχει και ένας μοχλός για να παίξετε τα παιχνίδια σας. Το ίδιο όμως δεν ισχύει στην αγορά ενός Gaming PC. Τα φθηνά ποντίκια σίγουρα δεν θα σας δώσουν την επίδοση που θέλετε στα παιχνίδια. Αν και τα Gaming Mouse δεν είναι φθηνά σίγουρα αξίζει να επενδύσετε σε αυτά. Για να επιλέξετε το καλύτερο ποντίκι, πρέπει πρώτα να σκεφτείτε τι είδους παιχνίδια παίζετε και τα χρήματα που θέλετε να ξοδέψετε.

Ας δούμε λοιπόν μερικά αξιόλογα Gaming ποντίκια.

 

Το καλύτερο ποντίκι της αγοράς

Το ποντίκι ανήκει στην Logitech και είναι το MX Master. Το ποντίκι ενδύκνειται για όλες τις χρήσεις και για όλους τους χρήστες. Συνδέεται με τον υπολογιστή είτε ασύρματα είτε ενσύρματα και διαθέτει επαναφορτιζόμενη μπαταρία που κρατάει αρκετές εβδομάδες. Πέρα από τα βασικά κουμπιά διαθέτει και άλλα δύο στα πλάγια καθώς και μία ροδέλα, στην οποία μπορείτε να βάλετε ότι λειτουργία θέλετε. Η βασική ροδέλα ( στο κέντρο του ποντικιού ) είναι ίσως η καλύτερη που υπάρχει στην αγορά καθώς διαθέτει διάφορες λειτουργίες. Στην αριστερή μεριά όπου τοποθετείται ο αντίχειρας υπάρχει κρυμμένο ένα επιπλέον κουμπί στο κάτω μέρος. Το ποντίκι ξεκινάει από τα 70 ευρώ στα ελληνικά καταστήματα.

 

logitech-mx-master

 

Ποντίκι για όλες τις δουλειές 

Τα ποντίκια για όλες τις δουλειές είναι τα πιο συνηθισμένα στην αγορά. Έρχονται σε όλα τα σχήματα και μεγέθη, δεδομένου ότι πρέπει να είναι εξίσου καλό σε όλα. Πρέπει δηλαδή να μπορεί ο χρήστης να παίξει και FPS αλλά και MMO παιχνίδι το ίδιο καλά. Μερικά από αυτά τα ποντίκια είναι το Roccat Kova ( 67 ευρώ ) , το Razer Mamba, το οποίο έχει δύο εκδόσεις, ασύρματο και ενσύρματο ( 80 ευρώ για το ενσύρματο 154 για το ασύρματο ) και το Logitech G502 Proteus Spectrum ( 71 ευρώ ).

 

razer-mamba

 

Ποντίκι για FPS παιχνίδια

Τα FPS ποντίκια είναι αυτά που χρειάζεστε αν παίζεται κυρίως παιχνίδια όπως το Battlefield και το Call of Duty. Τα ποντίκια αυτά συνήθως έχουν το κάτι διαφορετικό πάνω όπως για παράδειγμα ένα ″sniper button″ το οποίο μειώνει το DPI όσο το έχετε πατημένο για καλύτερο έλεγχο του όπλου. Είτε παίζετε απλά για να περάσετε την ώρα σας, είτε παίζεται ανταγωνιστικά με άλλους, το Logitech G402 Hyperion Fury ( 51 ευρώ ) και το Corsair Vengeance M65 ( 63 ευρώ ) θα σας καλύψει πλήρως.

 

corsair-vengeance-m65

 

MMO Gaming ποντίκι

Για τους fans του World of Warcraft, Final Fanstasy, και άλλων παιχνιδιών τέτοιου στυλ. Τα ποντίκια αυτά περιβάλλονται από πολλά κουμπιά σε όλο το μήκος και πλάτος του. Τα πιο γνωστά είναι το Razer Naga ( ξεκινάει από τα 87 ευρώ αλλά έχει πολλές και διάφορες εκδόσεις με διαφορετικά χρώματα και στυλ ) , Roccat Kone XTD ( 84 ευρώ ) και Logitech G600 ( το οποίο βέβαια δεν υπάρχει στην Ελληνική αγορά και μπορείτε να το προμηθευτείτε μόνο από το εξωτερικό ).

 

logitech-g600

 

Customizable ποντίκι

Τα ποντίκια αυτά συνήθως απευθύνονται για βαθιές τσέπες καθώς τις περισσότερες φορές κοστίζουν περισσότερο από τα απλά συνηθισμένα ποντίκια. Τα καλύτερα του είδους είναι το Razer Ouroboros ( 127 ευρώ ) αλλά και το Mad Catz R.A.T. Pro X ( το οποίο δεν μπορείτε να το βρείτε στα Ελληνικά καταστήματα ).

 

mad-catz-rat-pro-x

 

Budget Gaming Mouse

Στην κατηγορία αυτή τα περισσότερα ποντίκια έρχονται με περιορισμένες ρυθμίσεις των κουμπιών αλλά και των DPI. Μερικές φορές μπορεί να πάρετε κάτι πολύ καλό όπως το Turtle Beach Grip 300 ( 42 ευρώ ). Σε άλλες περιπτώσεις μπορείτε να γυρίσετε σε εταιρείες όπως η Cooler Master η οποία έχει αξιόλογα gaming budget ποντίκια.

 

turtle-beach-grip-300

 

Αφού φτάσαμε στο τέλος θέλω να αναφέρω πως σίγουρα υπάρχουν και άλλα ποντίκια για να καλύψουν αυτές τις κατηγορίες αλλά τα παραπάνω προϊόντα αποτελούν τα καλύτερα κατά την δική μου άποψη.

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Ονομάζομαι Μιχάλης "Strudel" Αμανατίδης και σπουδάζω Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Ασχολούμαι από μικρός με το "gaming" και μου αρέσει αφάνταστα να πειραματίζομαι με PC Hardware και Smartphones αλλά και να μαθαίνω καινούρια πράγματα για αυτά μέχρι να τα καταστρέψω.