Οδηγός αγοράς Gaming Keyboard ( Δεκέμβριος 2016 )

Αν απλά θέλετε να παίζεται τα παιχνίδια στον υπολογιστή σας, σίγουρα μπορείτε να πάρετε ένα Office πληκτρολόγιο των 20 ευρώ. Βέβαια υπάρχουν και τα Internet Cafe όπου τα πληκτρολόγια κολλάνε από τις στάχτες των τσιγάρων και από την πολύ χρήση. Σε αντίθετη περίπτωση πρέπει να εξοπλιστείτε με ένα αξιόλογο Gaming Keyboard.

Τα πληκτρολόγια βέβαια έχουν λιγότερες παραλλαγές σε σχέση με τα ποντίκια που όπως είδαμε στο προηγούμενο άρθρο έχουν πολλές και διάφορες κατηγορίες. Ένα καλό πληκτρολόγιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για gaming, και για εργασία, γενικά για ότι είδους δουλειά έχει κάποιος να κάνει στον υπολογιστή. Εδώ θα δούμε πως θα επιλέξετε το καλύτερο πληκτρολόγιο σύμφωνα με τα γούστα σας.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε είναι πόσο χρόνο περνάτε στον υπολογιστή σας. Έχετε γαντζωθεί πάνω από τα παιχνίδια και δεν ξεκολλάτε; Μήπως παίζετε MMO παιχνίδια και χρειάζεστε επιπλέον πλήκτρα; Ή μήπως ο χώρος που πιάνει το numpad σας περιορίζει;

 

Mechanical VS Membrane

Αρχικά πρέπει να ξεχωρίσουμε τα είδη των πληκτρολογίων που υπάρχουν. Είμαι σίγουρος πως οι αρκετοί ( αν όχι οι περισσότεροι ) δεν γνωρίζουν τις διαφορές ανάμεσα σε μηχανικό πληκτρολόγιο και πληκτρολόγιο μεμβράνης. Αν βέβαια έχετε ψαχτεί και έχετε παρατηρήσει, τα φθηνά – low end πληκτρολόγια είναι μεμβράνης, ενώ τα ακριβά – high end είναι μηχανικά. Εν συντομία, τα πληκτρολόγια μεμβράνης λειτουργούν χρησιμοποιώντας ηλεκτρικό ρεύμα που περνάει ανάμεσα από δύο ευαίσθητες πλαστικές μεμβράνες. Σε αντίθεση με τα μηχανικά πληκτρολόγια που λειτουργούν όπως οι παλιές γραφομηχανές, με την τοποθέτηση ενός μηχανικού διακόπτη κάτω από το keycap. Επίσης τα μηχανικά πληκτρολόγια διαθέτουν διαφόρων ειδών διακόπτες οι οποίοι έχουν και διαφορετική αίσθηση κατά την πληκτρολόγηση και αντέχουν πολύ περισσότερο από ότι τα μεμβράνης. Οι διακόπτες προέρχονται κατά κύριο λόγο από την Cherry και είναι γνωστά με την ονομασία Cherry MX. Έρχονται σε διάφορα χρώματα με τα πιο γνωστά να είναι τα Red, Brown και Blue. Φυσικά, τα μηχανικά πληκτρολόγια έχουν καλύτερη αίσθηση αλλά είναι αρκετά πιο ακριβά.

 

mechanical-keyboard

 

Εδώ μπορείτε να δείτε τον ήχο που κάνουν οι διακόπτες κατά την πληκτρολόγηση.

 

 

Τέλος τα εισαγωγικά, ήρθε η ώρα να δούμε ποια πληκτρολόγια αξίζουν την προσοχή σας.

 

Το καλύτερο Gaming πληκτρολόγιο της αγοράς

Την πρωτιά κατέχει η Corsair με το Gaming K70 RGB RAPIDFIRE. Φυσικά μιλάμε για μηχανικό πληκτρολόγιο, εξοπλισμένο με διακόπτες από την Cherry MX. Το πληκτρολόγιο μπορείτε να το βρείτε στα ελληνικά καταστήματα μόνο με τους Speed διακόπτες. Στα του εφέ διαθέτει RGB φωτισμό. Το κακό βέβαια είναι πως στα ελληνικά καταστήματα η τιμή είναι αρκετά τσιμπημένη. Για όσους ενδιαφέρονται καλό είναι να κοιτάξουν σε σελίδες όπως το Amazon όπου το πληκτρολόγιο κοστίζει περίπου 140 ευρώ.

 

corsair-k70-rgb-rapidfire

 

Το καλύτερο μηχανικό πληκτρολόγιο

Από την αγορά των μηχανικών πληκτρολογίων δεν θα μπορούσε να λείπει η Razer. Δική της πρόταση για όσους θέλουν ένα Gaming πληκτρολόγιο αποτελεί η οικογένεια Blackwidow. Το πληκτρολόγιο διαθέτει διακόπτες της ίδιας της Razer, οι οποίοι σύμφωνα με την εταιρεία έχουν γρηγορότερη απόκριση σε σχέση με τους MX της Cherry. Τα Blackwidow που κυκλοφορούν στην αγορά είναι αρκετά γι αυτό ας τα δούμε. Αρχικά έχουμε τα Blackwidow Chroma και Blackwidow Chroma Tournament Edition. Τα πληκτρολόγια μοιάζουν πολύ το ένα με το άλλο με την μόνη διαφορά να παρατηρείται στα αριστερό μέρος του πληκτρολογίου όπου λείπουν τα M κουμπιά και στο δεξί όπου λείπει το numpad. Τελευταία η εταιρεία κυκλοφόρησε νέα πληκτρολόγια, ονόματι Blackwidow Chroma X όπου η μόνη διαφορά παρατηρείται στον σχεδιασμό.  Κλασσικά, όπως μας έχει συνηθίσει η Razer τον τελευταίο καιρό είναι εξοπλισμένο με RGB φωτισμό 16.8 εκατομμυρίων αποχρώσεων. Στην αγορά βέβαια υπάρχει και απλή έκδοση του πληκτρολογίου χωρίς φωτισμό. Τα Stealth παρόλο που είναι μηχανικά παράγουν ελάχιστο ήχο κατά την πληκτρολόγηση. Τα πληκτρολόγια ξεκινάμε με τιμή τα 110 ευρώ και ανεβαίνουν ανάλογα με τις δυνατότητες.

 

razer-blackwidow-chroma-x

 

Budget Gaming πληκτρολόγια

Όπως είδαμε και στον Οδηγό αγοράς Gaming ποντικιού, η Turtle Beach κατέχει τα ηνία στα budget gaming περιφερειακά. Στην κατηγορία των πληκτρολογίων έχουμε το Impact 100. Είναι πληκτρολόγιο μεμβράνης και δεν διαθέτει φωτισμό. Γενικά είναι ένα απλό πληκτρολόγιο με τα απολύτως απαραίτητα ώστε να είναι το καλύτερο budget. Στα ελληνικά καταστήματα μπορείτε να το βρείτε γύρω στα 60 ευρώ.

 

turtle-beach-impact-100

 

Μία ακόμη πιο budget λύση είναι το Suppressor της Coolermaster. Είναι πληκτρολόγιο μεμβράνης με αποσπώμενο καλώδιο USB και διαθέτει φωτιζόμενα κουμπιά ενός χρώματος. Στα αριστερά του πληκτρολογίου έχουν τοποθετηθεί 5 πλήρως προγραμματιζόμενα Μ κουμπιά. Στην Ελληνική αγορά το Suppressor μπορείτε να το βρείτε γύρω στα 35 ευρώ.

 

coolermaster-suppressor

 

Σίγουρα υπάρχουν και άλλα πληκτρολόγια τα οποία μπορεί κανείς να τοποθετήσει σε αυτές τις κατηγορίες τα συγκεκριμένα όμως είναι τα καλύτερα κατά την δική μου άποψη.

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Ονομάζομαι Μιχάλης "Strudel" Αμανατίδης και σπουδάζω Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Ασχολούμαι από μικρός με το "gaming" και μου αρέσει αφάνταστα να πειραματίζομαι με PC Hardware και Smartphones αλλά και να μαθαίνω καινούρια πράγματα για αυτά μέχρι να τα καταστρέψω.