Ξεσκεπάστηκε το μεγαλύτερο cheat της Κίνας στο CS:GO

Το cheat είναι από τα μεγαλύτερα που έχουν καταγραφεί στην ιστορία του παιχνιδιού και προκαλεί μια «αλυσίδα» γεγονότων στην Ασιατική χώρα.

Η ύπαρξη cheats δεν είναι άγνωστο φαινόμενο. Σχεδόν από τους πρώτους τίτλους παιχνιδιών στην ιστορία, πάντα υπήρχαν κάποιοι οι οποίοι ήθελαν να διευκολύνουν τη ζωή τους αθέμιτα. Με την πάροδο των χρόνων, όπως εξελίχθηκαν τα παιχνίδια, έτσι εξελίχθηκαν και οι μέθοδοι εξαπάτησης. Από κονσόλες μέχρι και flash games, η ύπαρξη τέτοιων φαινομένων παρατηρείται οπουδήποτε. Επιπρόσθετα, η γέννεση των esports έχει φέρει νέα standards και ανάγκες. Βλέπετε, τα χρηματικά έπαθλα και το wagering, η φήμη, η ανάγκη για καταξίωση, βρίσκονται στους στόχους των cheaters.

Πάμε τώρα στο θέμα που ξέσπασε προ ωρών. Η δημοσιοποίηση της ανακάλυψης του cheat αυτού τάραξε την κοινότητα του CS:GO, όχι μόνο στην Κίνα, αλλά παγκοσμίως. Ανάμεσα στους παίκτες οι οποίοι συμμετείχαν, βρίσκεται και ο Quan-Quing «qz» Wu. O Wu, υπήρξε πρώην επαγγελματίας gamer, ενώ τον είδαμε και στο πρόσφατο WESG. Μάλιστα, ήταν στο πλάι των «BnTeT» και»xccurate«, στους τελικούς του τουρνουά της Κίνας.

Στην μάχη κατά των cheaters βρίσκονται πολλές εταιρείες και παραγωγοί. Είτε σε συνεργασία με εταιρείες cybersecurity, είτε με δικά τους συστήματα ασφαλείας, έχουν ως στόχο την καταπολέμηση τέτοιων φαινομένων. Στην προκειμένη, η δημιουργός του CS:GO, Valve, έχει το δικό της σύστημα πάταξης τέτοιων γεγονότων, το VAC (Valve Anti-Cheating). Ο «qz» δέχθηκε το τρίτο ban μέσω του συστήματος αυτού, με την μία να ήταν κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του καριέρας.

Στην αλυσίδα των γεγονότων και των ποινών, ανάμεσα στα πολυάριθμα …θύματα, βρίσκουμε streamers, καθώς κι κατόχους αποθεμάτων. Κι όταν μιλάμε για αποθέματα, δεν εννοούμε χαμηλής αξίας, αλλά έως και 20.000 δολαρίων! Τέλος, πλην του «qz», οι φήμες θέλουν κι άλλους Κινέζους pros να έχουν δεχθεί ban, αλλά ακόμη δεν έχουν διαρρεύσει περισσότερα ονόματα.

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio