Νέο μουσικό album από τη Riot!

Επιβεβαιώνοντας για άλλη μία φορά τις προσδοκίες που δικαιωματικά έχει δημιουργήσει, η μουσική ομάδα της Riot, η αλλιώς Riot Records, κυκλοφόρησε ένα ακόμη εξαιρετικό album εν ονόματι Warsongs. Με 11 τραγούδια ηλεκτρονικής μουσικής που σκοπό έχουν να “γκαζώσουν” εμάς, τους παίκτες, βάζοντας μας στη νοοτροπία της αναρρίχησης του ladder, έγινε ένα βήμα παραπάνω μετά το Smite and Ignite το οποίο αποτελούσε φόρο τιμής στη metal σκηνή.

Η λίστα των τραγουδιών είναι η εξής, με το remix του γνωστού μας Silver Scrapes να αποτελεί το αποκορύφωμα του μαγευτικού αυτού μουσικού ταξιδιού.

 1. Piercing Light (Mako Remix)
 2. Edge of Infinity (Minnesota Remix)
 3. Welcome to Planet Urf (Jauz Remix)
 4. PROJECT: Yi (Vicetone Remix)
 5. Flash Funk (Marshmello Remix)
 6. Let The Games Begin (Hyper Potions Remix)
 7. Worlds Collide (Arty Remix)
 8. The Glory (James Egbert Remix)
 9. The Boy Who Shattered Time (MitiS Remix)
 10. Lucidity (Dan Negovan Remix)
 11. Silver Scrapes (ProtoShredanoid Remix)

 

 

Μπορείτε να κατεβάσετε ολόκληρο το album εδώ αλλά και να το βρείτε σε Soundcloud, iTunes, Google Play, Spotify.

Ο παραγωγός της Riot Records, Tyler Eltringham, εξηγεί τις απαρχές αυτού του έργου: «Κυκλοφορήσαμε ένα δίσκο μέταλ και ένα soundtrack [σ.σ. The Music Of League Of Legends Vol. 1] και όλοι άρχισαν να σκέφτονται: Και τώρα τι; Ποια είναι η επόμενη μεγάλη ιδέα;» Αυτές οι συζητήσεις κατεύθυναν την ομάδα προς την ιδέα ενός δίσκου που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να προκαλέσει αισθήματα ανταγωνισμού και ανέλιξης. «Αναρωτηθήκαμε τι θα ωθούσε τους παίκτες να προχωρήσουν ακόμα πιο μπροστά, να μπουν ακόμη μια φορά στην ουρά κατάταξης;»

Η ηλεκτρονική μουσική ήταν η καταλληλότερη επιλογή και λόγω των προτιμήσεων της κοινότητας, καθώς και της τάσης που έχουν οι streamers να χρησιμοποιούν αυτό ακριβώς το είδος κατά τη διάρκεια του stream τους. Από την άλλη, πολλοί μουσικοί της ηλεκτρονικής αναφέρουν ως αρχική πηγή επιρροής και έμπνευσης τη μουσική των παιχνιδιών, ή τα παιχνίδια καθ’ αυτά, σύμφωνα με τον Dev manager, Toa Dunn.

Κι αφού αποφασίστηκε το είδος της μουσικής, ήρθε η ώρα της διαδικασίας παραγωγής! Στο κλίμα αυτό, ο Eltringham δίνει έμφαση στην ανάγκη να βρεθούν καλλιτέχνες με αυθεντική αγάπη για τα βιντεοπαιχνίδια και εξηγεί: «Σκοπός δεν ήταν να αποκτήσουμε μεγάλα ονόματα έτσι για να λέμε ότι είχαμε μεγάλα ονόματα. Πρέπει να είναι μουσικοί που νιώθουν πραγματικό δεσμό με τον τελικό σκοπό του Warsongs […]». Η ομάδα επίσης έδωσε μεγάλη έμφαση στην έννοια της ποικιλίας – η «ηλεκτρονική μουσική» είναι περισσότερο γενικός όρος παρά ένα μοναδικό είδος, άρα ήταν σημαντικό το Warsongs να εμπεριέχει ολόκληρο το φάσμα: από το dubstep, στην progressive house και πολλά ακόμα. «Αυτό που ένα άτομο μπορεί να θεωρεί καλή μουσική παιχνιδιού, μπορεί να είναι εντελώς το αντίθετο για κάποιον άλλο, άρα η ομάδα φρόντισε να παρέχει ηχητική ποικιλία στο δίσκο», λέει ο Dunn.

Έτσι, εκτός από τα μόνιμα στελέχη της Riot Records, που εργάζονται για να δημιουργήσουν τη μουσική του παιχνιδιού, πραγματοποιήθηκε αναζήτηση για μουσικούς που αγαπούν τα παιχνίδια και μπορούν να βρουν νέες πηγές έμπνευσης στο League of Legends- και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό. Με ένα album που “στέκεται” ανεξάρτητα από το LoL, ενώ όμως είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένο με το παιχνίδι, η μουσική ομάδα της Riot μας ρίχνει ουσιαστικά στη μάχη των Ranked, προσφέροντας μας ένα ακουστικό αριστούργημα.

 

Απολαύστε επίσης μερικές από τις υπόλοιπες δουλείες της Riot Records:

 
 
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε