Μια παρέα από Gamers γνωρίστηκε από κοντά για χάρη άρρωστου φίλου

Μια παρέα από 6 Gamers συναντήθηκε για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια «ψηφιακής» φιλίας. Η αφορμή αυτής της συνάντηση δυστυχώς δεν ήταν και τόσο ευχάριστη. Ο ένας από τους 6 Gamers διαγνώσθηκε με καρκίνο. Ωστόσο, αυτή ήταν η πρώτη φορά που βρισκόταν στην ίδια αίθουσα ή ακόμα και στην ίδια πόλη. Συναντήθηκαν μέσω του gaming και έχουν σφυρηλατήσει μια φιλία που τους κράτησε μαζί.

Η εικόνα των φίλων που συγκεντρώθηκαν γύρω από το νοσοκομειακό κρεβάτι του Joe στο Νιου Τζέρσεϊ έχει συγκινήσει πολλούς. Αρκετοί ήταν αυτοί που θέλησαν να μοιραστούν παρόμοιες ιστορίες για τις σημαντικές σχέσεις που έχουν ξεκινήσει μέσο του gaming.

Ο David Miller, από το New Brunswick του Καναδά, μοιράστηκε την ιστορία του στο Reddit. Ο 19χρονος είπε ότι είχε συναντήσει τον Joe και τους άλλους online περίπου πριν από πέντε χρόνια. «Παίζαμε τα πάντα,» είπε στο BBC. «Παίζαμε όλη την ώρα. Ακόμα κι αν δεν παίζαμε παιχνίδια, απλά θα μπορούσαμε να μιλάμε για οτιδήποτε επί ολόκληρες ώρες».

Αλλά αυτό το καλοκαίρι οι φίλοι ανακάλυψαν ότι ο Joe, 23 ετών, είχε διαγνωσθεί με σάρκωμα του Ewing. Η διάγνωση ήταν τερματική και τώρα ζει σε ένα κέντρο hospice.

«Είχαμε πάντα στο μυαλό μας ότι θα συναντηθούμε κάποια μέρα. Αφού ανακαλύψαμε ότι ο χρόνος μας ήταν περιορισμένος, ξέραμε ότι έπρεπε να το οργανώσουμε το συντομότερο δυνατόν.», δήλωσε ο David. «Όλοι γνωρίζαμε ότι έπρεπε να το κάνουμε.»

Αν και δεν είχαν συναντηθεί ποτέ στην πραγματική ζωή, δεν υπήρξε αμηχανία. «Απλά αράξαμε και λέγαμε τις χαζομάρες μας. Όπως κάναμε και τις προηγούμενες 1.000 φορές», δήλωσε ο David.

«Αυτό σήμαινε τα πάντα, ειδικά για τον Joe. Σίγουρα υπήρξαν δάκρυα. Ήταν ένα όνειρο που είχαμε από την αρχή και είναι εκπληκτικό που έγινε πραγματικότητα».

Η εικόνα που θερμαίνει τις καρδιές μας περιγράφηκε ως «απολύτως καταπληκτική» και «τόσο ξεχωριστή» από τους χρήστες του Reddit. Πολλοί χρήστες χρησιμοποίησαν το γεγονός ως παράδειγμα,επειδή το gaming δεν καλλιεργεί την βία, αλλά συνάπτει τις καλύτερες και πιο δυνατές φιλίες. Όσο μεγάλες και αν είναι οι αποστάσεις, η διαφορές στην ηλικία, ακόμα και οι διαφορές στην οικονομική άνεση του καθενός, οι Gamers έχουμε μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη φιλία, που συχνά κρύβει μια ιδιαίτερα σπάνια αλληλεγγύη.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Ονομάζομαι Μιχάλης "Strudel" Αμανατίδης και σπουδάζω Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Ασχολούμαι από μικρός με το "gaming" και μου αρέσει αφάνταστα να πειραματίζομαι με PC Hardware και Smartphones αλλά και να μαθαίνω καινούρια πράγματα για αυτά μέχρι να τα καταστρέψω.

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio