Μια ιθαγενής αμερικανική φυλή κατηγορεί τη Valve για την ενθάρρυνση του παράνομου τζόγου

Ένα μέρος αυτής της φυλής κατέβαλε μηνύσεις εναντίον της Valve, κατηγορώντας την ότι ενθάρρυνε τη παρανομία μέσω των online παιχνιδιών.

Οι κατηγορίες προέρχονται από τη Quinault Nation, μια ομοσπονδιακά αναγνωρισμένη φυλή που βρίσκεται στην πολιτεία της Ουάσινγκτον και κατέχει το Quinault Beach Resort & Casion. Οι κατηγορίες τους βασίζονται στην παροχή digital keys από την Valve καθώς και διάφορα weapon skins του CS:GO. Η Quinault ισχυρίζεται ότι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσει κάποιος ένα weapon skin ήταν μέσω της αγοράς ενός κουτιού(loot box) το οποίο κόστιζε παραπάνω από ένα token ή εκτός αν κέρδιζαν τα αντικείμενα χωρίς κάποια χρέωση.

Η Quinault Nation ισχυρίζεται ότι η εμφάνιση, η αίσθηση και η όλη εμπειρία ήταν βασισμένη σε ένα μηχανισμό κουλοχέρη. Επίσης ισχυρίζεται πως παρόλο που η Valve επιτρέπει και βοηθά τις τοποθεσίες τρίτων, κανείς δεν χρησιμοποιεί πλέον τα εικονικά στοιχεία της εταιρείας. Και πως η Valve δημιούργησε άσκοπα τα skins για να αυξήσει τις πωλήσεις και τα κέρδη της προσθέτοντας ένα στοιχείο στο παιχνίδι. Η Quinault ισχυρίζεται ότι τα skins είναι κάτι που πρέπει να έχουν αξία σύμφωνα με τον νόμο της Ουάσινγκτον και πως η Valve γνωρίζει πολύ καλά ότι τα video games συνήθως πουλάνε skins με πραγματική αξία σε μετρητά.

Η Valve δήλωσε πως έχει αρκετά έσοδα εδώ και χρόνια από τα παράνομα online παιχνίδια και έχει παρενοχλήσει μερικά από τα κακόβουλα δικαιώματα της Quinault, σύμφωνα με τη σύμβασή τους με την Ουάσινγκτον, με αποτέλεσμα να υπάρχουν οικονομικές απώλειες. Παρόλα αυτά η Quinault υποστηρίζει πως οι ενέργειες της εταιρείας αποτελούν καλές δικαιολογίες για μερικές αποζημιώσεις και πως επιδιώκουν να αποτρέψουν την Valve να μην προσφέρει loot boxes και skins στους παίκτες μέχρι η πολιτεία της Ουάσινγκτον να μπορέσει να καθορίσει εάν η εταιρεία χρειάζεται να έχει κάποια άδεια για το παιχνίδι.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Valve ήρθε σε διαφωνία για τα skins, αφού το 2016 η εταιρεία σε μια προσπάθειά της να ανέβει στη κορυφή της σκηνής του CS:GO, δέχτηκε πάλι μηνύσεις. Πιο πρόσφατα, οι βελγικές αρχές δήλωσαν ότι οι υποθέσεις Counter-Strike έχουν ξεπεράσει τους νόμους περί video games και τα πρόστιμα που έχει δεχτεί η Valve, αγγίζουν τα 2 εκατομμύρια δολάρια.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε