Λιγότερα games απο την Ubisoft το 2018

Το 2017 ήταν μια αρκετά καλή χρονιά αντικειμενικά για την Ubisoft, με κυκλοφορίες όπως το πολυαναμενόμενο Assassin’s Creed Origins, το South Park: The Fractured But Whole καθώς και το For Honor, οι οποίες σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Ωστόσο, και προς έκπληξη πολλών, η Ubisoft σκοπεύει να κυκλοφορήσει λιγότερους τίτλους στο μέλλον, αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο στο να εμπλουτίζει τους τίτλους της με νέο περιεχόμενο και να είναι πιο κοντά στις κοινότητες των παικτών.

Σύμφωνα με τον CEO της Ubisoft, Yves Guillemot “η επιτυχία της Ubisoft, αντικατοπτρίζει της στροφή της βιομηχανίας του gaming, σε ένα νέο μοντέλο που δεν εξαρτάται από την διαρκή κυκλοφορία νέων τίτλων. Οι νέες μας κυκλοφορίες πλέον θα είναι , μονάχα ένα κομμάτι των δραστηριοτήτων μας, οι οποίες πλέον θα στοχεύουν σε μια μακροπρόθεσμη δέσμευση απέναντι στις κοινότητες των παικτών”. Συνέχισε λέγοντας πως , κυρίως λόγω των multiplayer τίτλων της Ubisoft, οι παίκτες πληρώνουν για να παίξουν μήνες ή και χρόνια μετά την αρχική κυκλοφορία.

Αυτό πρακτικά, σημαίνει περισσότερα DLC ή/και microtransactions στα games της Ubisoft, αρά ταυτόχρονα περισσότερο content για τους ήδη υπάρχοντες τίτλους και ίσως ένα μεγαλύτερο “διάλειμμα” ανάμεσα στα sequels των μεγάλων ΙΡ’s όπως πχ. το Assassin’s Creed . Η υποστήριξη των τίτλων της Ubisoft, και η στροφή της πολιτικής της εταιρίας, θα μπορούσαμε να πούμε οτι είναι εμφανής σε τίτλους όπως Rainbow Six Siege & For Honor που λαμβάνουν τακτικά updates καθώς και events με στόχο να κρατήσουν τους παίκτες και να προσελκύσουν ξανά όσους έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους. Όπως φαίνεται, οι εταιρίες αρχίζουν να κατανοούν οτι τα συνεχόμενα releases δεν τις βοηθούν, αφού τα DLC και τα microtransactions έχουν περισσότερο περιθώριο κέρδους. Απόδειξη σε αυτό είναι η ανακοίνωση της Activision, για τα έσοδά της από microtransactions.

Άλλωστε και η Ubisoft έχει ανακοινώσει πως κερδίζει περισσότερα από DLCs και microtransactions, σε σχέση με τα κέρδη της από πωλήσεις τίτλων. Ακόμα κι αν υπάρχει κάποια διαμάχη μεταξύ gamers και εταιριών για τα microtransactions, η Ubisoft πιστεύει πως αυτό το μοντέλο, είναι ο σύγχρονος δρόμος για την βιομηχανία του gaming. Επομένως, ετοιμαστείτε για microtransactions αλλά και live events στο επερχόμενο Skull & Bones (την “απάντηση” της Ubisoft στο Sea of Thieves, από το studio του AC: Black Flag) καθώς και το Far Cry 5 μεταξύ άλλων, του οποίου το Season Pass, ήδη υπόσχεται να σας κρατήσει αρκετές ώρες απασχολημένο, μετά την κυκλοφορία του Far Cry 5. Απομένει να δούμε, κατά πόσο θα έχει επιτυχία, η στροφή της Ubisoft, ή εάν θα αναγκαστεί να αλλάξει τα σχέδια της.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε