«Καμπάνες» σε παίκτες του Overwatch League από την Blizzard!

Βρισκόμαστε στο δεύτερο μήνα της regular season του Overwatch League και ενώ υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη μέχρι τα Playoffs, τα περιστατικά με κακές συμπεριφορές (που ξεπερνούν τα όρια του toxic) συνεχίζουν να σημειώνονται. Όμως, η Blizzard φαίνεται πως δεν είναι διατεθειμένη να δείξει τον παραμικρό οίκτο.

H εταιρεία της California δείχνει αποφασισμένη για την παραδειγματική τιμωρία των παικτών που συμμετέχουν στο Overwatch League, «στέλνοντας» έτσι ένα μήνυμα για τις γραμμές που θέλει να τηρούνται. Ανάμεσα στις τιμωρίες, ξεχωρίζει αυτή του xQc (Felix Lengyel), καθώς τιμωρήθηκε με απαγόρευση συμμετοχής για τέσσερις αγώνες, συν 4.000 δολάρια χρηματικό πρόστιμο. Οι λόγοι ήταν πολλοί: Αθυροστομία, ρατσιστική έξαρση καθώς και η συνεχής προσβολή συναθλητών του, τόσο σε αγώνες όσο και σε προσωπικά streams.

Ακόμη, άλλοι αθλητές που τιμωρήθηκαν είναι οι:

  • Silkthread(Ted Wang) ο οποίος τιμωρήθηκε με 1.000 δολάρια πρόστιμο λόγο account sharing, πράγμα που απαγορεύεται ρητά 
  • Taimou(Timo Kettunen) με 1.000 δολάρια χρηματικό πρόστιμο για ομοφοβική συμπεριφορά 
  • TaiRong(Tae-yeong Kim) δέχθηκε προειδοποίηση για το uploading ενός επιθετικού meme. Ευτυχώς, το θέμα του τελευταίου είχε θετική κατάληξη, καθώς ο αθλητής όχι μόνο απολογήθηκε δημοσίως, αλλά προέβη και σε δωρεά σε πολιτιστικό οργανισμό της Hiroshima.

Τέλος, η Blizzard έβγαλε την εξής ανακοίνωση:

Είναι ανεπίτρεπτο τα μέλη του Overwatch League να προβαίνουν σε τέτοιες, απερίγραπτες συμπεριφορές. Είναι απαραίτητο να γνωρίζουν τις συνέπειες που θα υπάρχουν και το ότι επηρεάζουν τρίτους με τις πράξεις τους. Έχουμε ως στόχο να δημιουργήσουμε κάτι καλό, το οποίο ‘αγκαλιάζει’ όλους τους παίκτες και τους οπαδούς ανά τον κόσμο και ελπίζουμε πως με τις τιμωρίες αυτές, κάνουμε κατανοητή τη σοβαρότητα με την οποία βλέπουμε τα πράγματα.”

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio