Και οι KOO Tigers στα ημιτελικά!

 

Η ομάδα που συμπληρώνει το καρέ των ημιτελικών και θα έρθει αντιμέτωπη με τη Fnatic δεν είναι άλλη από τους KOO Tigers, που έκαμψαν την αντίσταση των Κορεατών KT Rolster σε 4 games! Με το Smeb και τον Kuro σε πολύ καλή μέρα, ενώ ο Ssumday και ο Piccaboo, κολόνες της KT, να δυσκολεύονται αρκετά σήμερα, οι τίγρηδες έκαναν ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του Παγκοσμίου και έβαλαν υποψηφιότητα ως ισχυροί διεκδικητές του τίτλου.

 

Game 1: KT 11 – KOO 7, διάρκεια 34:25

 

kt koo 1

 

Στο πρώτο game της σειράς, αυτοί που προηγήθηκαν νωρίς ήταν οι KOO Tigers, που δεν πτοήθηκαν από τα “αδέξια” gank στο top lane, τα οποία έδωσαν 2 early kills στο Darius του Ssumday. Οι τίγρηδες κινούνταν σαν μία γροθιά, αρχικά με ένα 5-man στο top και λίγο αργότερα στο bot. Η μεθοδικότητα και η ομαδικότητα της KOO τους έδωσε τον έλεγχο του early game, αφού είχαν και τους δράκους (2) και το push advantage. Ωστόσο, ένα λάθος στη μάχη για τον τρίτο δράκο έμελλε να αποβεί καθοριστικό για την έκβαση του παιχνιδιού: ο Score με Gragas, εκμεταλλευόμενος το κακό zone control γύρω από το dragon pit, κατάφερε να κλέψει το δράκο για την KT και με έναν τεράστιο Darius (Apprehend σε 3 άτομα ενώ η Kalista του Score όργωνε με το Runaan’s) κατάφεραν να κερδίσουν και το fight που ακολούθησε, παίρνοντας έτσι το gold lead. Με πολύ καλή στρατηγική, η ΚΤ δεν άφησε ποτέ αυτό το πλεονέκτημα και έληξε το παιχνίδι έπειτα από ένα πολύ όμορφο flank στο mid lane που κατέληξε σε triple kill για τη LeBlanc του Nagne και την πτώση του Nexus της KOO.

 

 

 

Game 2: ΚΟΟ 17 – ΚΤ 6, διάρκεια 40:57

 

kt koo 2

 

Το δεύτερο game ακολούθησε μία εντελώς αντίστροφη πορεία από το πρώτο. Η KT προηγήθηκε από τα δύο back to back ganks του Score στο top lane, αλλά και από τη λάθος χρήση του double teleport από την KOO. Λόγω του lead τους, οι παίκτες της ΚΤ πήραν τον πρώτο δράκο και άρχισαν να pushαρουν όλα τα lanes, κερδίζοντας παράλληλα τα ward wars. Όμως και πάλι ακολούθησε ένα throw, αυτή τη φορά από του κακού σήμερα Nagne, που πιάστηκε από το Veigar στο mid, ενώ παράλληλα η Fiora του Smeb κέρδιζε το Renekton σε 1v1 στο bot. Αποτέλεσμα αυτών των brawls ήταν να πάρουν οι τίγρηδες δύο towers και να πλησιάσουν στα gold τους αντιπάλους τους. Κι εδώ είναι που φάνηκε η δύναμη του Veigar: ο Kuro, εμφανώς καλύτερος από το προηγούμενο παιχνίδι, κατάφερε να κάνει zone με καλή χρήση του stun του, με συνέπεια η KOO να κερδίζει μέτρα και towers. Από την άλλη, η Fiora ήταν ασταμάτητη, όπως και το splitpush που πραγματοποιούσε, καθώς ο αντίπαλος Ssumday stackαρε Magic Resist (!) στο Renekton. Αναπόφευκτα, η KT υποχωρούσε όλο και περισσότερο, αφού το φόβητρο της Fiora και του Veigar ήταν ισχυρό. Έτσι, μετά από δύο Barons, όμορφα teamfights και ένα τέλεια εκτελεσμένο siege η ΚΟΟ κατάφερε να ισοφαρίσει τα series σε 1-1.

 

 

 

Game 3: KT 6- KOO 14, διάρκεια 32:12

 

kt koo 3

 

Στο παιχνίδι αυτό η ΚΤ προσπάθησε να ταράξει τα νερά επιλέγοντας ένα “ιδιαίτερο” teamcomp, που περιστρεφόταν γύρω από την Kalista του Arrow. Το πρόβλημα ήταν πως εκτός από αυτήν, δεν υπήρχε άλλο damage source! Η KOO ξεκίνησε με invade στο αντίπαλο red buff, αλλά πέρα από αυτό το παιχνίδι ήταν αργό. Στο 12ο λεπτό ήρθε το first blood για την ΚΟΟ από ένα όμορφο roam των Gorilla και Pray στο mid. Οι δύο ομάδες ήταν περισσότερο αφοσιωμένες στο farm και στα objectives και γι’ αυτό το λόγο δεν είχαμε πολλά fights, εκτός από το wombo combo από την KT στο 19:00 που όμως δεν τους απέφερε ιδιαίτερα κέρδη.  Πέρα από αυτό, η KOO έπαιξε καλύτερα το στρατηγικό κομμάτι, ενώ η ΚΤ έδειχνε να βρίσκεται σε σύγχυση. Έτσι, λοιπόν, στο καθοριστικό fight γύρω από το δράκο, η ασυνεννοησία των παικτών της ΚΤ έδωσε το ace στην ΚΟΟ, που αμέσως πήραν dragon και baron. Ο Smeb που για άλλη μία φορά ήταν ασταμάτητος σκότωνε ό,τι έβρισκε μπροστά του, είτε αυτά ήταν champions είτε towers (μα, γιατί του δίνουν συνέχεια τη Fiora;) και το παιχνίδι έληξε εύκολα μετά από ένα final push με το baron buff.

 

 

 

Game 4: ΚΟΟ 13- KT 10, διάρκεια 39:33

 

kt koo 4

 

Το τελευταίο παιχνίδι των προημιτελικών ξεκίνησε δυνατά για την KT, κυρίως λόγω των όμορφων map movements και ganks από τον Score, ο οποίος για άλλη μία φορά με Gragas, κατάφερε να βοηθήσει το top και το bot της ομάδας του να πάρουν προβάδισμα. Μεγάλο focus υπήρξε στο bot lane, όπου είδαμε πολλά 4-man collapse και αιματοβαμμένα fights. Κυρίως, λοιπόν, με τη συνδρομή του Score, το gold lead για την ΚΤ είχε φτάσει τα 6k στο 17:00, αλλά έπεσε στα 3k μετά από άλλο ένα teleport play στο bot lane που κατέληξε σε triple kill για το Viktor του Kuro. Ακολούθησε ο πρώτος δράκος του παιχνιδιού για την ΚΟΟ στο 22:00, καθώς και το πολύ καλό ward control. Παρά τις proactive κινήσεις από τους τίγρηδες, η ΚΤ διατηρούσε ακόμη ένα ισχνό προβάδισμα, και ιδιαίτερα ο Darius του Ssumday. Ωστόσο, μετά από catch του Score στον Kuro γύρω από το Baron pit, έγινε εμφανής η σύγχυση και ίσως το άγχος της KT, που, μην ξέροντας τι να κάνουν, γύρισαν για να πάρουν το Baron, αλλά το reengage των παικτών της KOO γύρισε τη ροή του αγώνα: 2 kills για τους τον Kuro και την παρέα του, που αμέσως πήραν το Baron, το δράκο και ξεκίνησαν το push. Εκμεταλλευόμενοι και τα λάθη της ΚΤ, έριξαν και τα 3 inhibitors, κάνοντας ουσιαστικά party στο base των αντιπάλων τους, που ήταν ανήμποροι να αντιδράσουν. Το παιχνίδι έληξε μετά από λίγο και η KOO Tigers έγινε η τέταρτη και τελευταία ομάδα που πέρασε στα ημιτελικά!

 

 

Αν θέλετε να δείτε τι έγινε τις 3 προηγούμενες ημέρες,μπορείτε να ενημερωθείτε στα παρακάτω link:

Ημέρα 1η

Ημέρα 2η

Ημέρα 3η

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε