Ιστορικά «χαμηλό» ρεκόρ για το DOTA 2

author image από P-God | More | 0 Comments | 30 Οκτ 2019

«Μαύρος Οκτώβρης» για τον τίτλο της Valve, καθώς σημειώθηκε το χαμηλότερο ποσοστό ενεργών παικτών από τον Ιανουάριο του 2014!

Πολλές φορές η ιστορία συνηθίζει να γράφεται όχι μόνο με θετικό, αλλά και αρνητικό υπόβαθρο. Σχεδόν όλοι οι τίτλοι με σταθερή επιτυχία, πέρασαν περιόδους κάμψης. Έτσι φαίνεται να έχει η κατάσταση με το διάσημο MOBA τίτλο, DOTA 2. Ο Οκτώβρης τελειώνει και φέρνει στον νου παλαιότερες εποχές, όταν και δεν υπήρχε η ικανοποιητική απήχηση.

Σύμφωνα λοιπόν με την εφαρμογή Steam Charts, η μέση τιμή ενεργών χρηστών σε καθημερινή βάση, έφτασε το νούμερο των 398.566. Μιλάμε για τη δεύτερη χαμηλότερη τιμή στα χρονικά που «τρέχει» το παιχνίδι. Η χειρότερη επίδοση, ήταν αυτή του Ιανουαρίου του 2014, όταν και ο αριθμός ήταν μικρότερος κατά μόλις 5.000 παίκτες ανά ημέρα.

Από εκείνο το διάστημα και μέχρι τον φετινό Οκτώβριο, ο αριθμός χρηστών ήταν σε σταθερά ανοδική πορεία. Μάλιστα, για 58 ολόκληρους μήνες, οι καθημερινοί χρήστες δεν έπεσαν ποτέ κάτω από τις 400.000. Επιστρέφοντας στο παρόν, αν η αρνητική πορεία συνεχιστεί, θα μιλάμε για συνολική απώλεια άνω των 100.000 παικτών από τον Αύγουστο.

Aν θέλει κανείς να μπει σε λεπτομέρειες, θα παρατηρήσει τις εξής συνθήκες. Ο αριθμός των ενεργών παικτών του DOTA 2 συνηθίζει να αυξάνεται κατά τη διάρκεια του ετήσιου The International. Σταδιακά, γνωρίζει μια μικρή κάμψη με το πέρας του event. Τι μπορεί να ευθύνεται όμως για την συνεχή πτώση του ενδιαφέροντος;

Άλλοι κατηγορούν τους ιθύνοντες και το ίδιο το προϊόν, λόγο του σκληρού συστήματος για το MMR system. Πολλοί πρωτάρηδες μπορεί να βρεθούν απέναντι σε έμπειρους παίκτες με πάνω από 600/700 παιχνίδια στο ενεργητικό τους. Άλλοι, κατηγορούν το community και τα μεγάλα επίπεδα τοξικότητας που επικρατούν στα στρώματα των παικτών.

Όλα τα φώτα «πέφτουν» στο επερχόμενο update του Νοεμβρίου. Οι οπαδοί του DOTA 2 ελπίζουν πως το Outlanders Update θα αλλάξει το meta, καθώς λίγες είναι οι αλλαγές που έχουν γίνει με το πέρας του International 9. Μεγάλο παράπονο των παικτών αποτελεί το… μπλέξιμο με τα cores και συγκεκριμένα τα carries.

To ομολογουμένως περιορισμένο pool των carries, αναγκάζει τους παίκτες να κάνουν pick συγκεκριμένες επιλογές. Τα picks που δέχθηκαν nerf, όπως οι Juggernaut, Slark, Lifestealer, δεν ικανοποίησαν. Ως συνέπεια, δεν ήταν λίγοι οι παίκτες που διάλεγαν offlaners όπως οι Bristleback και Night Stalker στο safe lane.

Σε συνδυασμό με τα παράπονα για το community και το MMR system, εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι τα παράπονα συσσωρεύονται και η γκρίνια περισσεύει. Για να δούμε τι μας επιφυλάσσει το επερχόμενο update και ποια θα είναι η «απάντηση» της Valve.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε