Η Valve τιμωρεί TNC και Kuku για ρατσιστική συμπεριφορά

Ένα ρατσιστικό σχόλιο ενός παίκτη των TNC ήταν αρκετό για να …εισπράξει ένα ban από την Valve. Μάλιστα, το κακό πρόσωπο που έδειξε η ομάδα του και η πρόθεση να τον προστατέψει, επέφερε κι άλλες απώλειες. 

Όπως διαβάσαμε στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Αμερικάνικη εταιρεία, η ομάδα των TNC δέχθηκε ποινή. Ο παίκτης της, Carlo «Kuku» Palad, «έφαγε» ban, σύμφωνα με το οποίο χάνει την συμμετοχή του στο Chongqing Major. Όσον αφορά την ποινή τη ομάδα του, οι TNC χάνουν το 20% των DPC πόντων τους. Πώς όμως ξεκίνησαν όλα αυτά; Η απάντηση ακολουθεί παρακάτω:

Στις αρχές του περασμένου μήνα, ο «Kuku» λάμβανε μέρος σε ένα game από public server. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ο ίδιο αναφέρθηκε με τον όρο «Ching Chong», γνωστή έκφραση που χρησιμοποιείται για τον χλευασμό των Κινέζων. Αναπόφευκτο ήταν να υπάρξουν αντιδράσεις από την Κινεζική esports κοινότητα, ζητώντας την τιμωρία του παίκτη. Ο ίδιος ο Palad, υποστήριξε πως αναφερόταν σε έναν παίκτη της αντίπαλης ομάδας και όχι στους Κινέζους. Όμως, αποδείχθηκε πως η αλλαγή στο όνομα προέκυψε αφού έλαβε χώρα το σκηνικό αυτό.

Μέρος της ανακοίνωσης της Valve, αναφέρεται στην τιμωρία της TNC και κάνει λόγο για τα εξής: «Υπήρξαν πολλές περιπτώσεις που η TNC διαχειρίστηκε με λάθος τρόπο κάποιες καταστάσεις, χειροτερεύοντας τα πράγματα. Δεν είναι το θύμα σε αυτήν την περίπτωση. Δεν είναι πρέπον να καλύπτεις ατασθαλίες, να αποφεύγεις τις όποιες συνέπειες έχει η συμπεριφορά σου και να τα ‘ρίχνεις’ στην κοινότητα. Περιμένουμε να διαφωνήσουν με αυτό»

Αφού η Valve προχώρησε στην ανακοίνωση της τιμωρίας του παίκτη αλλά και της Φιλιππινέζικης ομάδας, εξελίξεις υπήρξαν και με την JJB. Ο στοιχηματικός κολοσσός ήταν ο μεγάλος χορηγός της ομάδας, αλλά μετά τα τελευταία γεγονότα, έκανε γνωστή την λήξη της συνεργασίας με την ομάδα των TNC:

«Είμαστε ιδιαίτερα απογοητευμένοι μετά την πρόθεση της TNC να συγκαλύψει ρατσιστικές συμπεριφορές, καθώς και τον λάθος χειρισμό που έκανε. Από τις 25 Νοέμβρη, έχουμε σταματήσει να συνεργαζόμαστε μαζί τους

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio