Η UEFA διοργανώνει το eChampions League με έπαθλο τα 100.000 δολάρια

Ένα νέο Champions League διοργανώνει η UEFA για το 2019 για να δώσει την ευκαιρία στους gamers να εκπροσωπήσουν τις ομάδες τους.

Τον προηγούμενο μήνα ανακοινώθηκε και το τουρνουά της ePremier League.

Το τουρνουά του FIFA 19 θα λήξει στις 31 Μαΐου ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί στη Μαδρίτη.

Ο Brent Koning, ο επικεφαλής της EA Sports, ανέφερε ότι το eChampions League θα δώσει τη δυνατότητα στους καλύτερους των competitive της FIFA να εκπροσωπήσουν τις αγαπημένες τους ομάδες.

Τα διεθνή knockouts του τουρνουά θα διεξαχθούν στις 2-3 Μαρτίου και μόνο 64 παίκτες θα συνεχίσουν στο ζωντανό event που θα γίνει τον Απρίλιο. Στη συνέχεια, οι οχτώ καλύτεροι θα εκπροσωπήσουν τις ομάδες τους στον τελικό του Μαΐου, ενώ ο νικητής θα πάρει σπίτι του τα 100.000 δολάρια που θα είναι το μερίδιο των συνολικών 280.000 δολαρίων του επάθλου.

Οι οχτώ του τελικού θα χρησιμοποιήσουν παίκτες από το Champions League της UEFA για να παίξουν.

Το τουρνουά θα παιχτεί από το PlayStation 4 και θα είναι μέρος του Global Series του FIFA 19.

Η Γαλλία, η Γερμανία, η Αυστραλία και οι Η.Π.Α είναι μερικές από τις χώρες που ήδη έχουν leagues των eSports, ενώ τον Γενάρη θα τις ακολουθήσει και η Αγγλία.

Ο Άγιαξ, η Σάλκε και η Παρί Σεν Ζερμέν δίνουν μεγάλη σημασία στις eSports ομάδες τους, ενώ η δανέζικη Μπρόντμπι έχει ήδη κερδίσει δύο eClub World Cups της FIFA. Όμως, η Μάντσεστερ Σίτι είναι μία από τις λίγες αγγλικές ομάδες που έχουν ασχοληθεί με το να έχουν παίκτες των eSports.

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio