Η Tencent ετοιμάζεται να επενδύσει στην esport σκηνή του Fortnite

Σύμφωνα με ένα άρθρο της κινεζικής ειδησεογραφικής ένωσης Donews, η Tencent είναι στα πρόθυρα να επενδύσει στα esports. Εκτός από αυτό, θέλει να πετύχει και την ανάδειξη του Fortnite στην Κίνα εν όψει του ερχόμενου China Region. Πρόκειτα, σύμφωνα με φήμες να δαπανηθούν περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη της επαγγελματικής σκηνής του Fornite. Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια μιας live παρουσίασης από την εταιρεία τη Δευτέρα 23 Απριλίου.

Η επένδυση αρκετών εκατομμυρίων θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για την προώθηση του παιχνιδιού στο ανάλογο ακροατήριο. Ωστόσο θα επιδιώξει την καθιέρωση τοπικών και παγκόσμιων esport event και την προσέλκυση των κινέζων youtubers και streamers. Εκτός από την προωθητική καμπάνια που σχεδιάστηκε για τον μαζικά δημοφιλή τίτλο, η Tencent ανακοίνωσε την επίσημη κινεζική ιστοσελίδα του Fortnite. Εκεί οι παίκτες θα μπορούν να μεταβούν για να κατεβάσουν το παιχνίδι. Όταν κυκλοφορήσει στην κίνα το Fortnite, όσοι έπαιζαν σε άλλους server θα μπορούν να κάνουν μεταφορά στον Κινεζικό Server. Με την Tencent να κατέχει τα δικαιώματα του PUBG στην Κίνα, η εταιρεία είναι έτοιμη να κατακτήσει και το Fornite.

Εκτός από την κερδοφορία του ίδιου του Fortnite, η ανταγωνιστική σκηνή αυξάνεται με την πρώτη live εκδήλωση esports να πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο. Το Ninja Vegas ’18, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία μεταξύ του Tyler “Ninja” Belvins και του Esports Arena Las Vegas. Το συγκεκριμένο event, έφερε τον δημοφιλές Twitch streamer εναντίον 225 challengers σε εννέα live παιχνίδια με ένα prize pool των 50.000€. Η εκδήλωση έφτασε σε peak 680.000 θεατές, που έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ του Ninja με 635.000 θεατές. Η Tencent θα επιδιώξει να εδραιώσει μια παρόμοια δημοτικότητα στη σκηνή του Fortnite στην Κίνα με την συγκεκριμένη επένδυση.

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Ονομάζομαι Μιχάλης "Strudel" Αμανατίδης και σπουδάζω Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Ασχολούμαι από μικρός με το "gaming" και μου αρέσει αφάνταστα να πειραματίζομαι με PC Hardware και Smartphones αλλά και να μαθαίνω καινούρια πράγματα για αυτά μέχρι να τα καταστρέψω.

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio