Η Tencent αγοράζει την Supercell?

Σύμφωνα με φήμες η Κινέζικη εταιρεία Tencent, η οποία πρόσφατα απέκτησε το 100% του δημοφιλούς MOBA League of Legends, βρίσκεται σε συνομιλίες με την Softbank για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών τους στην Supercell. Για όσους δεν γνωρίζουν η Supercell είναι εκείνη που έχει δημιουργήσει το strategy game Clash of Clans.

171a54a46af672ab8c9f811c183636b9

 

 

Η Wall Street Journal αναφέρει ότι η SoftBank που έχει έδρα την Ιαπωνία αγόρασε το 51% της Supercell για το ποσό των 1.530.000.000 $ το 2013 και αύξησε το ποσό αυτό σε 73% το 2015.

maxresdefault

 

Επίσης από πρόσωπα κοντά στους υπεύθυνους της Tencent έγινε γνωστό ότι, ο Πρόεδρος της Tencent-Martin Lau και ο Διευθύνων Σύμβουλος Στρατηγικής-James Mitchell πέταξαν πρόσφατα στο Ελσίνκι,προκειμένου να πείσουν τους ιδρυτές της Supercell να υποστηρίξουν την πώληση. Οι ιδρυτές της Supercell, είναι οι μόνοι που μπορούν να ασκήσουν βέτο στη συμφωνία και ίσως προτιμούν να διατηρήσουν την συνεργασία τους με την SoftBank.
Από την άλλη η Tencent μπορεί να απέκτησε το League of Legends και να έκανε δυνατό χτύπημα στην αγορά, όμως δεν έχει κάνει κάτι αντίστοιχο στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας και σίγουρα είναι κάτι που επιθυμεί.

Οπότε μένει να μάθουμε τα αποτελέσματα.

 

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Community Manager of Teamingame.gr