Η Samsung έχει το προβάδισμα σε πωλήσεις VR για το 2017

Η Samsung χαρακτηρίστηκε ως ο απόλυτος ηγέτης στην παραγωγή και πώληση VR το 2016. Η εταιρεία πούλησε πάνω από 782.000 μονάδες, σε σύγκριση με τις 375.000 του PlayStation VR της Sony που έρχεται δεύτερο. Στα Top 5 όσον αφορά τους αριθμούς πωλήσεων έρχονται με την σειρά και το Google Daydream View170.000 μονάδες, HTC Vive95.000 και Oculus Rift64.000.

Οι αναλυτές της SuperData Research δήλωσαν ότι τα συνολικά έσοδα από επιχειρηματικές δραστηριότητες των VR ανήλθαν σε 4,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Σαν να μην έφτανε αυτό, φημολογείται ότι τα επόμενα τρία χρόνια θα φτάσουν τα 37,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

gsmarena_004

 

Οι αριθμοί δεν πρέπει να προκαλούν έκπληξη σε κανέναν. Η Samsung πούλησε περισσότερο από τις υπόλοιπες τέσσερις εταιρείες λόγω της προσιτής τιμής του Gear VR. Η τιμή του ανέρχεται περίπου στα $100. Ένα ακόμα VR σε λογική τιμή είναι το Daydream View από την Google. Η διαφορά των δύο, προέρχεται από το Galaxy S7 και το Galaxy S7 της Samsung. Η κορεατική εταιρεία κατέστησε ευκολότερη την πώληση, δεδομένου ότι έδωσε δώρο αρκετά κομμάτια με τη ναυαρχίδα του 2016 σε διάφορες αγορές.

Οι αναλυτές που διεξήγαγαν την έρευνα συμμερίζονται επίσης τις προσδοκίες για το πώς θα αναπτυχθεί η αγορά τα επόμενα τρία χρόνια. Η SuperData Research αναμένει ότι το λογισμικό και οι υπηρεσίες των καταναλωτών θα ξεπεράσουν τα κέρδη του υλικού λόγω της “υψηλής τιμής εκ των προτέρων”. Οι κονσόλες και τα PC έχουν περιορισμένες δυνατότητες δημιουργίας εσόδων για το περιεχόμενο που “πληρώνονται“. Υποστηρίζουν επίσης ότι το μέλλον δεν ανήκει στο Virtual Reality αλλά στο Augmented/Mixed Reality.

ΠΗΓΗ: GSMarena

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Ονομάζομαι Μιχάλης "Strudel" Αμανατίδης και σπουδάζω Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Ασχολούμαι από μικρός με το "gaming" και μου αρέσει αφάνταστα να πειραματίζομαι με PC Hardware και Smartphones αλλά και να μαθαίνω καινούρια πράγματα για αυτά μέχρι να τα καταστρέψω.