Η Riot Games συνεργάζεται με το MTV για το Μουσικό Φεστιβάλ των Esports

Η Riot Games η δημιουργός του League of Legends ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το MTV, για το ντεμπούτο του Hyperplay, ενός φεστιβάλ μουσικής και esports που θα διεξαχθεί στο κλειστό στάδιο της Σιγκαπούρης.

Το φεστιβάλ θα εκπροσωπήσουν το Υπουργείο Πολιτισμού, Κοινότητας και Νεότητας της Σιγκαπούρης και το Εθνικό Συμβούλιο Νεότητας της Σιγκαπούρης ενώ θα γίνει και απευθείας μετάδοσή του σε όλη τη νοτιοανατολική Ασία.

Το Hyperplay θα περιλαμβάνει και ένα τουρνουά League of Legends ανάμεσα στα νοτιοανατολικά Ασιατικά έθνη με εθνικές ομάδες από δέκα διαφορετικές νοτιοανατολικές ασιατικές χώρες. Το τουρνουά των esports θα μοιραστεί τη σκηνή με το MTV Spotlight, φιλοξενώντας μουσικές εμφανίσεις διεθνών, περιφερειακών και τοπικών καλλιτεχνών και θα κυκλοφορήσει σε βίντεο των 60 λεπτών στις 21 Αυγούστου στο MTV της νοτιοανατολικής Ασίας.

«Το Hyperplay ελπίζουμε να είναι ένα συναρπαστικό event που θα απολαύσουν οι fans των παιχνιδιών και ελπίζουμε το ευρύτερο κοινό να το δει σαν μια ευκαιρία να ανακαλύψει τον πλούτο της κουλτούρας των παιχνιδιών», είπε ο Johnson Yeh, ο διευθύνων σύμβουλος της Riot Games.

Η Riot έχει συνεργαστεί ξανά με καλλιτέχνες στο παρελθόν. Το τραγούδι «Warriors» γράφτηκε από το αμερικάνικο ροκ συγκρότημα Imagine Dragons και τη Riot Games για το League of Legends World Championship του 2014 ενώ ένα άλλο τραγούδι του συγκροτήματος, το «I Bet My Life» έγινε διασκευή από τη Riot ένα χρόνο αργότερα. Οι στιχουργοί, παραγωγοί και μουσικοί της Riot Games έχουν επίσης συνεργαστεί με πολλούς μουσικούς της metal για να φτιάξουν το συγκρότημα «Pentakill», ένα συγκρότημα με βασικό θέμα το League of Legends, παρόμοιο με το συγκρότημα των Gorillaz, των οποίων το δεύτερο άλμπουμ μπήκε στο Billboard Top 40 και κατέκτησε την πρώτη θέση του metal chart του iTunes.

Ο Paras Sharma δήλωσε ότι «υπάρχει μια φυσική συνεργασία ανάμεσα στα esports και τη μουσική και με την ικανότητα του MTV να δημιουργεί συναρπαστική μουσική και εμπειρίες της ποπ κουλτούρας, ενισχύουμε την ανακάλυψη μιας καινούργιας εμπειρίας διασκέδασης στην περιοχή».

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio