Η Riot προσπαθεί να αποτρέψει τους υπαλλήλους της να την πάνε δικαστικώς

Αρκετοί πρώην και τωρινοί υπάλληλοι της Riot Games υπέβαλαν μηνύσεις κατά της δημιουργού του League of Legends έπειτα από μια περσινή αναφορά που ισχυριζόταν ότι υπάρχει μια διάχυτη κουλτούρα σεξισμού σε όλο το στούντιο. Οι μηνύσεις ισχυρίζονται ότι η Riot, παρά τις υποσχέσεις της, δεν έχει κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα σεξισμού μέσα στον εργασιακό της χώρο, αλλά αντιθέτως προσπαθεί να κρύψει τις κατηγορίες.

Η Riot προσπάθησε να αποτρέψει δύο γυναίκες να την πάνε δικαστικώς, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες προτάσεις των συμβολαίων τους ώστε να τις αναγκάσει σε ιδιωτική διαιτησία. Οι διαιτητικές ρήτρες στις συμβάσεις γίνονται για να προστατέψουν εταιρίες σαν τη Riot και, ουσιαστικά, να απορροφήσουν τις μηνύσεις, αναγκάζοντας τους υπαλλήλους να επιχειρηματολογήσουν μπροστά σε έναν τρίτο αντί σε δικαστή και ενόρκους. Στις μηνύσεις των υπαλλήλων υπάρχουν αναφορές για διακρίσεις, παρενοχλήσεις, εκδικήσεις και καθυστέρησης πληρωμών. Οι δικηγόροι των εναγουσών δήλωσαν ότι θα παλέψουν τη διαιτητική ρήτρα και θα προσπαθήσουν να πάνε την υπόθεση σε δίκη με ενόρκους.

Πέρσι, η Riot είχε δηλώσει ότι παίρνει πολύ σοβαρά αυτές τις κατηγορίες και τις ερευνά διεξοδικά. Από τότε έχει δημιουργήσει τη θέση του διευθυντή πολυπολιτισμικότητας, έχει ανανεώσει το μανιφέστο της και έχει δώσει πολλές υποσχέσεις για βελτίωση της κουλτούρας της και αντιμετώπιση των διακρίσεων.

Τώρα, μερικοί υπάλληλοι της εταιρίας συζητούν να διοργανώσουν μια απεργία για να διαμαρτυρηθούν σχετικά με τη διαιτητική ρήτρα των συμβάσεων και για την αποτυχία της Riot να βγάλει στην επιφάνεια την αλήθεια σχετικά με το τι κάνει για το πρόβλημα του σεξισμού που επικρατεί στην εταιρία της.

Ως απάντηση προς το θέμα, η Angela Roseboro, η διευθύντρια πολυπολιτισμικότητας της Riot, δήλωσε ότι σχεδιάζει συνεδρίες μικρών ομάδων, στις οποίες οι υπάλληλοι θα μπορούν να συζητούν αυτά που τους απασχολούν.

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε