Η Razer επιβεβαιώνει το smartphone της για gamers

Ο Min-Liang Tan, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Razer, επιβεβαίωσε τα νέα. Μίλησε για αυτό στο τηλεοπτικό πρόγραμμα CNBC Managing Asia. Κατά την εμφάνισή του, ο Tan ανακοίνωσε ότι η συσκευή θα είναι «ειδικά προσανατολισμένη στους gamers και την ψυχαγωγία».

Η εταιρεία επιβεβαίωσε νωρίτερα αυτό το έτος μια εξαγορά 15 εκατομμυρίων δολαρίων όλων των μετοχών της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας NextBit. Συγκεκριμένα παρήγαγε στο παρελθόν το smartphone NextBit Robin με ιδιαίτερη έμφαση στο cloud storage. Η παραγωγή του τηλεφώνου διακόπηκε μετά την αγορά του NextBit. Αυτό το συμβάν, οδήγησε όλους στην εικασία του ότι η Razer έψαχνε να δημιουργήσει ένα νέο δικό της κινητό προϊόν.

Η επιβεβαίωση της αγοράς του NextBit ήρθε ως μέρος της γραφειοκρατίας της αρχικής δημόσιας προσφοράς της Razer. Εντωμεταξύ, όπως αναφέρει το Bloomberg, η Razer θέλει να κάνει ντεμπούτο στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ με πιθανή αξιολόγηση 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Razer ιδρύθηκε στη Σιγκαπούρη το 2005 ενώ έχτισε την φήμη της μέσω της ανάπτυξης και της πώλησης περιφερειακών για gamers. Αυτή η αναπτυξιακή προτεραιότητα οδήγησε τη Razer να γίνει ο κορυφαίος πωλητής ποντικιών, πληκτρολογίων, ακουστικών και άλλων σχετικών συσκευών στον χώρο του gaming.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο CNBC, ο Tan επέκτεινε επίσης τη συλλογιστική της εταιρείας για την πραγματοποίηση δημόσιας προσφοράς. Τόνισε, δηλώνοντας ότι ένας “πόλεμος” οικονομικών πόρων θα επέτρεπε στην εταιρεία να επενδύσει περισσότερο στις προσπάθειες έρευνας και ανάπτυξης. Ο Tan κατέστησε επίσης σαφές ότι η εταιρεία του, έχει σχέδια να διεισδύσει περισσότερο στην κινεζική αγορά, όπου σήμερα αντλεί μόνο το 13% των πωλήσεών της. Ειδικότερα, η πλειοψηφία των πωλήσεων προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με το εντατικό μάρκετινγκ στο δημογραφικό παιχνίδι, η Razer είναι από καιρό ένας ενδημικός παίκτης στον κλάδο των esports. Η εταιρεία χορηγεί μερικούς από τους μεγαλύτερους οργανισμούς και ομάδες esports παγκοσμίως. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται οι SK Telecom T1, Team Liquid και SK Gaming.

Η δημιουργία μιας πρωτοποριακής κινητής συσκευής της εταιρίας, ανοίγει επίσης το δυναμικό για την εταιρεία να επενδύσει ειδικά στα mobile esports, έναν ακόμη σχετικά πρωτόγονο αλλά σιγά σιγά αυξανόμενο κλάδο.

ΠΗΓΗ: EsportsObserver

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Ονομάζομαι Μιχάλης "Strudel" Αμανατίδης και σπουδάζω Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Ασχολούμαι από μικρός με το "gaming" και μου αρέσει αφάνταστα να πειραματίζομαι με PC Hardware και Smartphones αλλά και να μαθαίνω καινούρια πράγματα για αυτά μέχρι να τα καταστρέψω.