Η Overwatch League έρχεται στα κανάλια ESPN, Disney και ABC

Τα δίκτυα ESPN και Disney και η Blizzard Entertainment ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι η Overwatch League θα έρθει στα κανάλια ESPN, Disney και ABC family. 

Η πολυετής συμφωνία μετάδοσης συμπεριλαμβάνει τα playoffs της Overwatch League – που ξεκίνησαν χθες βράδυ – το μεγάλο τελικό αυτού του μήνα της Season 1 από το Barclays Center της Νέας Υόρκης καθώς και τη Season 2 της Overwatch League του επόμενου χρόνου. Συγκεκριμένα, τα επαγγελματικά παιχνίδια του Overwatch θα προβληθούν από το ESPN, το ESPN2, το Disney XD, το ABC και τις υπηρεσίες streaming.

Θα προβληθούν εκατοντάδες ώρες παιχνιδιών σε ζωντανή μετάδοση σε συνολικά τέσσερα κανάλια, φέρνοντας το διαγωνισμό της Overwatch League για πρώτη φορά στους ψηφιακούς δέκτες. Επιπλέον, η συμφωνία δεν ακυρώνει τις ήδη υπάρχουσες συμφωνίες μετάδοσης, όπως είναι η ζωντανή μετάδοση μέσω του Twitch.

Παρόλο που η συμφωνία επικεντρώνεται στη ζωντανή μετάδοση και σε επαναλήψεις του διαγωνισμού του Overwatch στο ABC, υπάρχουν πολλά ψηφιακά δικαιώματα που το τηλεοπτικό δίκτυο σκοπεύει να εκμεταλλευτεί πλήρως.

Η συμφωνία ταιριάζει με τη στρατηγική και των τηλεοπτικών δικτύων και της Blizzard με σκοπό να φέρουν το διαγωνισμό του Overwatch σε ένα μεγαλύτερο κοινό. Παρόλο που αναγνωρίζουν την πιθανότητα μίξης, το κάθε σημείο διανομής αντιπροσωπεύει και μια διαφορετική πληθυσμιακή ομάδα  που μπορεί να ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει τα υψηλότερα gameplay level του Overwatch.

Η Overwatch League  έκανε το ντεμπούτο της τον Ιανουάριο με δώδεκα ομάδες που η κάθε μία αντιπροσωπεύει και μια πόλη, όπως για παράδειγμα τη Βοστόνη, τη Νέας Υόρκη, το Λος Άντζελες, τη Σαγκάης και τη Σεούλ. Όλες οι ομάδες διαγωνίζονται στην αρένα της Blizzard στο Μπέρμπανκ της Καλιφόρνια. Στο ίδιο μέρος επί 30 χρόνια γυριζόταν και το “Tonight Show” του Johnny Carson. Στο μέλλον, οι ομάδες θα μεταφερθούν στις πόλεις τους και η Overwatch League  θα γίνει η πρώτη γεωγραφικά τοποθετημένη league των σύγχρονων eSports. Ιδιοκτήτες όπως οι Kraft Group και Stan Kroenke ξόδεψαν 20 εκατομμύρια δολάρια ανά ομάδα για να εξασφαλίσουν μια θέση στο franchise πέρσι, ενώ υπάρχει ήδη στον ορίζοντα η πιθανότητα επέκτασης.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τα τηλεοπτικά δίκτυα ESPN και Disney μεταδίδουν ζωντανά eSports. Το ESPN μεταδίδει αγώνες eSports εδώ και αρκετά χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των Heroes of the Dorm, του τελικού του Capcom Cup Street Fighter V και των Evolution Fighting Game Championships. Επίσης, η Overwatch League Contenders Series προβαλλόταν στο Disney XD πέρσι. Όμως, είναι η πρώτη φορά που όλα τα δίκτυα ενώνονται με μια πολυετή συμφωνία.

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε