Η Mei από το Overwatch έγινε σύμβολο αντίστασης του Χονγκ Κονγκ.

Όταν ο Chung “Blitzchung” Ng Wai ζήτησε την απελευθέρωση του Χονγκ Κονγκ, η Blizzard έριξε άκαρδο ban στον παίκτη του Hearthstone και του απέρριψε το χρηματικό έπαθλο. Οι οπαδοί άρχισαν τώρα να δημοσιεύουν εικόνες της Mei από το Overwatch, υποστηρίζοντας τις διαδηλώσεις του Χονγκ Κονγκ ως ένδειξη αλληλεγγύης.

Στο Overwatch, η Mei κατάγεται από το Xi’an της Κίνας. Με την μετατροπή της σε σύμβολο της αντίστασης του Χονγκ Κονγκ, οι οπαδοί δείχνουν τον χαρακτήρα να αντιστέκεται μέχρι και στην κινεζική κυριαρχία.

Τα Photoshop προέρχονταν από το r / HongKong με τους Redditors να κάνουν share τα post σαν τρελοί. Ωστόσο, μέχρι και το Twitter έχει πάρει φωτιά με αντίστοιχα post.

Παρόλα αυτά, αρκετοί έχουν και τις αμφιβολίες τους. Με μια γρήγορη ματιά, εύκολα διακρίνονται και αυτοί που είναι ενάντια σε αυτή την κίνηση. Αρκετά σχόλια φαίνεται να υποστηρίζουν πως αυτό δίνει αφορμή στην Blizzard και στην Κίνα, να απαγορέψουν το παιχνίδι στην χώρα από κοινού.

Η Mei ωστόσο δεν είναι ο πρώτος χαρακτήρας του Overwatch που “πήρε μέρος στην διαμαρτυρία.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Ονομάζομαι Μιχάλης "Strudel" Αμανατίδης και σπουδάζω Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Ασχολούμαι από μικρός με το "gaming" και μου αρέσει αφάνταστα να πειραματίζομαι με PC Hardware και Smartphones αλλά και να μαθαίνω καινούρια πράγματα για αυτά μέχρι να τα καταστρέψω.