Η Epic Games δέχεται ξανά μύνηση για τα Llama loot boxes

Η Epic Games δέχθηκε μύνηση σήμερα από τον γονέα ενός ανήλικου παίκτη στην Καλιφόρνια, ο οποίος ισχυρίζεται ότι το Fortnite Save the World’s ήταν αθέμιτο και παραπλανητικό για τους καταναλωτές.

Για να είμαστε σαφείς, η Epic έχει ήδη αποσύρει τα blind-draw loot boxes, που υπήρχαν μόνο στο αρχικό “Save the World” co-op του Fortnite. Ο ενάγων υποστηρίζει ότι αυτοί – και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι παίκτες – εξαπατήθηκαν για τα χρήματά τους από τις επιχειρηματικές πρακτικές της Epic.

Στην καταγγελία, ο ενάγων υποστηρίζει ότι οι πιθανότητες ενός Llama loot box να δώσει ένα σπάνιο drop είναι μηδαμινές. Ισχυρίζεται ότι, μη αποκαλύπτοντας τα ποσοστά τα οποία έχουν για τα items, η Epic Games εξαπατεί τους καταναλωτές. Θεωρείται ότι η εταιρία ασκεί επιχειρηματικές πρακτικές που «πειθαρχούν», οι οποίες πείθουν τους νέους παίκτες ότι θα «κερδίσουν» και θα λάβουν πιο πολύτιμα items.

Οι νομοθέτες και οι ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο άρχισαν να επικεντρώνουν την προσοχή τους στα loot boxes το τελευταίο έτος. Μετά την κυκλοφορία του Star Wars Battlefront II από την Electronic Arts (EA) τον Νοέμβριο του 2017 οι απόψεις για τον online τζόγο άρχισαν να παίρνουν φωτιά. Όλοι διαμαρτυρήθηκαν όταν είδαν ότι το παιχνίδι είχε loot boxes, ειδικά σε ένα παιχνίδι που κοστίζει 60 δολάρια μόνο του.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Ονομάζομαι Μιχάλης "Strudel" Αμανατίδης και σπουδάζω Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Ασχολούμαι από μικρός με το "gaming" και μου αρέσει αφάνταστα να πειραματίζομαι με PC Hardware και Smartphones αλλά και να μαθαίνω καινούρια πράγματα για αυτά μέχρι να τα καταστρέψω.