Η Epic Games απαντά στα ερωτήματα matchmaking του Fortnite

Η Epic Games έχει έρθει τελευταία αντιμέτωπη με την οργή των οπαδών του δημοφιλούς παιχνιδιού battle royale Fortnite, αφού οι προγραμματιστές εισήγαγαν στο παιχνίδι τη λειτουργία cross-platform και έφτιαξαν το matchmaking με βάση τις ικανότητες του κάθε παίκτη.

Το Fortnite είναι ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια στον κόσμο, το οποίο μπορεί να παίξει κανείς από διαφορετικές πλατφόρμες, όπως υπολογιστές, κονσόλες και κινητά.

Οι παίκτες θύμωσαν αρκετά όταν η Epic Games επέτρεψε τη λειτουργία cross-platform, γιατί οι αγώνες άρχισαν και στηνόντουσαν με βάση την κατάταξη των δεξιοτήτων, αντί των περιφερειακών που χρησιμοποιούσαν οι παίκτες. Πράγμα που σήμαινε ότι οι παίκτες που έπαιζαν από κινητά, άρχισαν να βρίσκονται αντιμέτωποι με εκείνους που έπαιζαν από υπολογιστή ή κονσόλα. Κάτι τέτοιο καταλαβαίνετε ότι είναι αρκετά άδικο αφού δεν παρέχουν τις ίδιες επιδόσεις τα κινητά με τις κονσόλες και τους υπολογιστές.

Μετά από αρκετά παράπονα των παικτών, η Epic Games απάντησε τελικά με μια δημοσίευση στο blog της, η οποία κυκλοφόρησε στις 3 Οκτωβρίου. Όπου εκεί εξηγεί γιατί αποφάσισε να εφαρμόσει αυτή τη λειτουργία έτσι και παρέχει μια ενημέρωση για τυχόν αλλαγές που μπορεί να γίνουν στη πορεία.

Έχουμε δει πολλές συζητήσεις σχετικά με δυνητικά αθέμιτα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα με θέμα τη συγκέντρωση όλων παικτών σε μια πλατφόρμα από διάφορες συσκευές>>, αναφέρει η εταιρία. <<Το νέο σύστημα ταυτοποίησης, ωστόσο, αποδίδει διάφορα επίπεδα δεξιοτήτων σε διαφορετικές πλατφόρμες και ελέγχει τις εισόδους των παικτών καθώς επίσης και τους ομαδοποιεί με άλλους παίκτες παρόμοιων επίπεδων δεξιοτήτων. Ο στόχος μας με το νέο σύστημα matchmaking είναι να δημιουργήσουμε πιο δίκαιους αγώνες για όλους τους παίκτες μας, που περιλαμβάνει ειδικές εκτιμήσεις για κάθε πλατφόρμα. Αυτό σημαίνει ότι, όταν υπάρχει παρόμοια ικανότητα, οι παίκτες μπορούν να συνδυαστούν με τους αντιπάλους από όλες τις πλατφόρμες – είτε χρησιμοποιούν υπολογιστή, είτε ένα χειριστήριο, είτε ένα κινητό.”

Όσο για τις αλλαγές στο σύστημα, η Epic Games λέει ότι “παρακολουθούμε στενά τα αναλυτικά στοιχεία των αγώνων καθώς και όλο το feedback και θα “κάνουμε ορισμένες προσαρμογές για να εξασφαλίσουμε ότι ο κάθε παίκτης θα παίζει μια δίκαιη μάχη” αλλά απέφυγε να αναφέρει οποιαδήποτε πιθανότητα επαναφοράς.

Οι προγραμματιστές του παιχνιδιού ανακοίνωσαν επίσης νέες πληροφορίες για τα bots που έρχονται στο Fortnite στην season 11, δίνοντας μερικές πληροφορίες για το τι θα μπορούν να κάνουν και τι δεν θα μπορούν να κάνουν στο παιχνίδι, καθώς και περισσότερες πληροφορίες για το σκοπό τους.

Πηγή

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε