Η EA ίδρυσε τμήμα esports με επικεφαλή τον Peter Moore

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την EA που έγινε πριν κάποιες ώρες, από τον CEO Andrew Wilson, ιδρύθηκε το νέο τμήμα esports με σκοπό να πλεύσει η εταιρεία προς αυτό τον γρήγορα αναπτυσσόμενο χώρο.

Ο στόχος του Competitive Gaming division θα είναι να καθιερώσουν στην esports σκηνή, τίτλους της EA από διάφορα είδη, όπως το Madden NFL, το FIFA και το Battlefield.

Όπως είπε και ο Wilson “αυτοί οι στόχοι συμπεριλαμβάνουν πρωτοβουλίες μας για να δημιουργηθούν ανταγωνιστικές εμπειρίες στα παιχνίδια μας, μεγαλώνοντας την κοινότητα της EA και αναπτύσσοντας live esports events.”

Ο Peter Moore, ο οποίος ήταν ο Chief Operating Officer της EA από τον Αύγουστο του 2011, βρέθηκε σε έναν νέο ρόλο ως επικεφαλής του Competitive Gaming Division, Executive Vice President και Chief Competition Officer της EA.

Ο Todd Sitrin, βετεράνος της EA με 14 χρόνια προϋπηρεσία και πολλαπλούς ρόλους στο Marketing department, θα είναι ο νέος Senior Vice President και General Manager του Competitive Gaming Division. Σε αυτόν τον ρόλο, μια από τις αρμοδιότητες του Sitrin θα είναι η δημιουργία μιας συναρπαστικής competitive πλατφόρμας για τα παιχνίδια της EA.

Η έμφαση στο competitive gaming είναι κάτι που κάνουνε και οι άλλοι publishers. Η Activision ανακοίνωσε το φθινόπωρο πως θα δουλέψει με την Major League Gaming για ένα νέο τμήμα esports και η Blizzard δουλεύει επάνω σε esports για χρόνια τώρα.

Η Microsoft Studios και μια από τις developer του Halo, η 343 Industries, διοργάνωσαν το Halo Championship Series, ένα competitive league για το Halo τον περασμένο χρόνο.

Και φυσικά, τα esports είναι ένας μεγάλος κερδοφόρος τομέας για το League of Legends της Riot και το Dota 2 της Valve.

Για αυτό το λόγω και η EA προχωράει στην ίδρυση του τμήματος αυτού και σύμφωνα με τον Moore

“Είμαστε ήδη αρκετά προσηλωμένοι με τα development teams μας σε όλο τον κόσμο για να είμαστε σίγουροι πως τα παιχνίδια μας θα έχουνε τα απαραίτητα modes για να πληρούν τις κατάλληλες προδιαγραφές για competitive gaming.

Δεν θέλουμε να είναι σαν κάποιο επιπρόσθετο στοιχείο το οποίο θα φαίνεται σαν να μπήκε πρόχειρα τελευταία στιγμή στο παιχνίδι.

Υπάρχουν κάποια στοιχεία τα οποία δεν τα παίζουν καθόλου οι παίχτες. Τα στοιχεία μας δεν λένε ψέματα. Οπότε η λύση σε αυτό είναι να εξαφανίσεις τέτοια στοιχεία και να προσθέσεις κάτι το οποίο θα προσελκύσει τους παίχτες περισσότερο.”

 

Kohar over and out!

Source: EA

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε