Η Blizzard λέει ότι οι σχεδιαστικές αλλαγές των καρτών του Hearthstone δεν έχουν καμία σχέση με την Κίνα

Ο παλιός σχεδιασμός των καρτών ήταν λίγο παραπάνω βασισμένος στο σεξ και τη βία από όσο θα έπρεπε.

Η Blizzard πραγματοποίησε κάποιες αλλαγές στο σχεδιασμό οκτώ καρτών Hearthstone χθες (επίσης άλλαξε τα ονόματα των δύο) και η αντίδραση δεν ήταν πολύ θετική. Καθώς έγιναν αρκετά post στο Reddit για το συγκεκριμένο θέμα, για παράδειγμα, εικάζουν ότι το φύλο και η βία των καρτών κλήθηκαν πίσω για να είναι σύμφωνες με τους Κινέζικους κανονισμούς. Αυτό δεν θα γινόταν αν η αγορά παιχνιδιών της Κίνας δεν ήταν τόσο πολύ λογοκριμένη, επίσης μην ξεχνάμε πως η Blizzard έχει ξανά κάνει αλλαγές, στα visuals του World of Warcraft, για να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς.

Αυτή τη φορά όμως, η Κίνα δεν είχε καμία σχέση με αυτό. Ο επικεφαλής σχεδίασης Dave Kosak είπε ότι αφού εξέτασε το πλήρες σετ καρτών του Hearthstone, η Blizzard αποφάσισε ότι η σχεδίαση σε μερικές από τις κάρτες απλά δεν πληρούσε τα πρότυπά της και ότι η Blizzard “δεν θα εκτυπώσει τις ίδιες κάρτες από εδώ και πέρα”.

“Επιστρέψαμε και πραγματικά όλα έφτασαν τα πρότυπα μας”, δήλωσε ο Kosak. “Δεν ήταν επειδή εξετάσαμε βαθμολογίες ή διεθνείς κανονισμούς ή κάτι τέτοιο. Θέλαμε πραγματικά οι καλλιτέχνες μας να αισθάνονται καλά για τα πάντα στο σετ των καρτών”.

Οι αλλαγές έχουν γίνει στις εξής κάρτες,όπως παρατηρείται και στις φωτογραφίες καθώς διαβάζετε το άρθρο:
Succubus (Τώρα ονομάζεται Felstalker)
Mistress of Pain (Τώρα ονομάζεται Queen of Pain)
Windfury Harpy
Secretkeeper
Eviscerate
Bite
Deadly Shot
Headcrack

Η Succubus δέχτηκε τον περισσότερο μετασχηματισμό. Τα στατιστικά στοιχεία και το αποτέλεσμα είναι τα ίδια, αλλά οι σέξι σκληροί δαίμονες που «σβήνουν τη σφοδρή επιθυμία τους με σύζευξη» είναι έξω, και τα “δαιμονικά κτήνη” κυνηγούν τα παπούτσια. ), η Secretkeeper και η Windfury Harpy είχαν επίσης τον σέξι παράγοντα που κλήθηκε πίσω, ενώ το Bite, το Eviscerate και το Deadly Shot είναι πλέον λιγότερο βίαιοι.

Ο Kosak επιβεβαίωσε ότι μερικές από τις αλλαγές στοχεύουν στην τόνωση των απεικονίσεων του φύλου και της βίας στο παιχνίδι (αν και ο σχεδιαστής Liv Breeden σημείωσε ότι μια κάρτα, Headcrack, σχεδιάστηκε πάλι επειδή ήταν πολύ σκοτεινή και δύσκολο να διαβαστεί), αλλά τόνισε ότι η απόφαση δεν οδηγήθηκε από εξωτερικές δυνάμεις, αλλά “απλά έπρεπε να ανταποκρίνονται στα πρότυπα του σήμερα”.

Αυτή δεν είναι απαραίτητα η τελευταία αλλαγή του σχεδιασμού των καρτών του Hearthstone που έπρεπε να γίνει, ο Kosak είπε ότι η Blizzard δεν έχει άμεσα σχέδια και πως “αξιολογεί πάντα το σετ και το βλέπει”.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε